KORONA ÖNCESİ KORONA SONRASI!

Aslında Milattan önce, milattan sonra gibi olacak futbolumuz. Korona öncesindeki o şaşalı transfer dönemleri, har vurup harman savurma günleri bence geride kalacak. Korona bizlere bir çok unuttuğumuzu yeniden hatırlattı. Aile olmayı, sohbet etmeyi, evimizde oturmayı ve adımlarımızı kontrollü sağlam atmayı öğretti.
Futbolda ise ilk günden buyana diyoruz. Herkes artık ayağını yorganına göre uzatmak zorunda kalacak. Bakın, yayıncı kuruluş para musluğunu kestikten sonra kulüplerin ne kadar zor durumda kalabileceğini gördük.
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal, “Kulüpler 14 yabancı oynatıyor, dünya paraları yurt dışına veriyoruz, burada yanlış yapıyoruz. Altyapılarımızı geliştirsek daha iyi olmaz mı?” diyor. Aslında doğru söylüyor. Biz kendi evlatlarımızı yetiştirmek zorundayız.
Kulüplerimizin yaşaması, ayakta kalması ve Türk gençliğinin yetişmesi konusunda büyük bir fırsat doğdu. Korona öncesinde yaşananlar nasıl ders olması gerekiyorsa, korona sonrasında da adımlarımızı öyle atmalıyız. Türkiye’de ve dünyada bir sektör haline dönüşen futbol, aslında binlerce insenin evine ekmek götürmesini sağlıyor. Bu sektörün zarara uğramaması içinde önlemlerin alınmaşı şart diye düşünüyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi