GÖNÜL İSTERKİ, 25 PUAN OLSUN!

Tam 6 ay olmuş Sumudica’nın Gaziantep’e geleli… Rumen hoca, 3 milyona dayanan şehrin takımının teknik direktörü. Ve 180-200 gün sonra ancak, başkanın ısrarlarıyla basınla buluştu. Oda mutlu oldu, basında. Çünkü, hepimiz aynı geminin içerisindeyiz diyoruz ama, maalesef 200 gün sonra ancak buluşuyoruz… Neyse, geç olsun güç olmasın. (!)
Toplantıya gelince, Sumudica kendini övdü, kendini yere göğe sığdıramadı toplantıda. Neymiş, kendisini çok isteyen olmuş ama, kendisi Türkiye ve Gaziantep’i çok sevdiği için burada kalmayı tercih etmiş. Tabi, inanmak istedim. Çünkü, istikrarın olduğu yerde başarı var diyerek, kalmasının sevindirici olduğunu düşündüm. Haa, yarın Romanya Federasyonu’ndan telefon gelir, ciddi şekilde aranırsa gidermi gider…
Üstelik, üzeri kapalı sözlerle takımının yetersiz olduğunu, devre arasında 4-5 transfere ihtiyacı olduğunu ve başkanı incitmeden alınması gerekenleri söylüyor. Alin Tosca, Kana Bıyık ve Morais’in kendisinin getirdiğini söylüyor, ve övünerek “Bakın bunlarda sorun varmı” diyerek transfer komitesini de suçluyor. Yani anladığım kadarıyla şunu söylemek istiyor; “Devre arasında 4 oyuncu alınacak benim dediklerim olsun” dercesine konuşuyor. Tabi, o başkanla kendi arasında. Alırlar almazlar bilemem. Ama, Sumudica, son 5 haftada yaşanan düşüşü, Ankaragücü maçını son saniyede gelen golle nasıl kazandığını söylemek yerine, Gençlerbirliği’nin altta olduğunu, Denizli’nin durumunu söylüyor. Eksiklerin çok olduğunu dile getiyor ve üstelik kalan 6 maçta 6 puan hedeflediğini belirtiyor. Bu puan neden 6 değilde 10 olmasın… Gönül isterki bu takım Süper Lig’in ilk yarısını 25 puanla veya daha yukarıda tamamlar. Ve ben bunu sorunca, kızıyor ve bana hitaben “21 puan toplarsak, sana Adana kebabı ısmarlayacağım” diyor. “22 olursa sen bana ısmarlarmısın” diye ekliyor. Tabi hocam; her zaman buyur gel. Biz Gaziantepliyiz… Misafirperveriz, her zaman yemeğe, kebaba, çaya, kahveye bekleriz. Siz bizim Gaziantep’te misafirimizsiniz. Ama, 21 puandan daha yukarı çıkmanızı istiyorum. Çünkü, 21 puan olsa bile ikinci yarıda puanlar aslanın midesinde olacak, toplamak zor olur. Hiç değil, son 5 maçlık kötü seriyi noktalayıp ve puanlar toplayın.
“Küme düşmeyeceğiz, düşersek antrenörlüğü bırakırım, buna garanti isteyen gazeteciyle notere gidip imza atabilirim” diyor. Hocam; biz ne küme düşme potasında olalım, nede sen notere git. Üstelik noter işi bizim işimiz değil. O sizle yönetim arasında olan bir sözleşme. Biz isteriz ki, Gaziantep FK daha yukarılarda olsun. Bu takım üstlerde oynasın. Ne şeytanı görelim, nede salavat getirelim. Onun için, dilerim bu takım daha yukarılarda olur. Biran önce yeniden toparlanıp yukarılara çıkalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi