SERİK MAÇI VE ALT YAPI CUMHURİYETİ

Öncelikle Gaziantep Futbol Kulübü’nü tebrik ediyorum. Bir çok Süper Lig Kulübü kupada turu geçse bile zorlandı. Ama, Gaziantep FK, istediği gibi oynadı, oyunu yönlendirdi ve kazanmayı bildi.
Haa, Gaziantep FK kupada bu sezon iddialı. Sumudica ile final oynamak istiyor. Ve yönetimde takıma final olursa ve kupayı kazanırsa ekstra prim verileceğini açıkladı. Çok güzel bir gelişme. Bundan dolayı Sumudica ve takımda ciddi bakıyor kupaya..
Ancak, bu maçta beni şaşırtan bir olay vardı. Bu tür maçlar kulüpler için bir şans olarak görülür. Ve kulüpler alt yapıda geleceğini gördüğü oyuncuları bu maçlarda oynatır. Maalesef Gaziantep Fk’da bu iş olmuyor ve olmazda. Gönül istedi ki; bir iki genç takımda olsun ve 5-10 dakikada olsa görev alsınlar. Ancak, bizim Gaziantep FK ile alt yapı ayrı şehri (!) temsil ettikleri için öyle bir şey düşünmek bile yanlış. Sumudica ne yapsın. Alt yapıdan takıma alacağı bir tane oyuncu dahi yok. 10 yıl geçse yine olamaz. Çünkü, Gaziantep FK bu şehrin takımı, alt yapı Almanın oyuncağı... Gelecek vaad eden oyuncuları ise kesip bitirdi. Bugün A takıma bir oyuncu dahi veremiyorsa milyon TL'ler yatırım yapsan ne olur ki... İşte Gaziantep FK ve alt yapı cumhuriyetinin arasındaki sorum bu.. Bu konu benim dikkatimi çekti.. Ya sizinkisini...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi