M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM

Şöyle oldu!böyle oldu!Artık Playoff ilk maçındayız.Rakip Osmanlıspor.Seyirci yıllar sonra tribünde ve coşkulu.Bu Coşkuyu özlemişiz.İki takımda ideal kadrosu ile çimende.
Osmanlıspor ikinci maçı düşünmüyor gibi oyunu kendi alanında kabul etmedi.Üçlü defans,beşli orta saha.Hasan;Gökhan'ı kelepçeleme peşinde.Gazişehir 4-1-4-1 düzeninde,Gökhan Poepon'a daha yakın.İlk çeyrekte oyun dengede.Karce Oğulcan'ın vuruşunda adeta uzadı.
İkinci çeyrekte Gazişehir ev sahibi kimliğine büründü.Korner ve şut çoğaldı.İki takımda baskı uyguladığından pozisyon zenginliği askıda.Konuk ekip Burhan ve Ayuk'la,Gazişehir daha çok Erhan'la kanat ataklarını tercih etti.Yalçın ve Uğur,Mertan'ın topla buluşmasına izin vermedi.
Üçüncü çeyrekte ev sahibi oyunu rakip alana yıktı.İkili mücadelelerde de bir adım önde oldu.Üst üste pozisyonlar da yakaladı ama final paslarında ve son vuruşlarda isabetsizlik vardı.Ama Poepon şansızlığı, Oğuz'un derinlemesine defans arkasına attığı topu klas bir vuruşla filelere göndererek kırdı.
Osman Özköylü ikinci bölüme Mageye ve Mathew hamlesi ile başladı.Ve hamle etkisini gösterdi.Tempo konuk ekip adına yükseldi.Megaye'nin şutunu Günay güçlükle çeldi.Oyun ev sahibinin alanına sıkıştı kaldı.Konuk ekip meşin yuvarlağı daha çok sahiplenir oldu.
Gazişehir'den hamle geldi.Gökhan çıktı,Kerim sahne aldı.Geldik son yarım saate.Seyirci tüylerimi diken diken ediyor coşkusu ile.Megaye'nin şutunda direkler korudu ev sahibini.Ve döndü ev sahibine gol yazdı.Oğuz ortaladı Poepon kafa..tabela iki yazdı.
Son çeyreğe girerken iki gollü Poepon yerini Sow'a bıraktı.Gazişehir skor avantajını tempoyu düşürerek koruma içgüdüsüne girdi.Temposu düşen Oğulcan'da yerini Kenan'a terk etti.Son onda Kerim öyle bir gol kaçırdı ki kafalarda saç kalmadı.
Son anlar defans güvenliğini bırakan Osmanlıspor karşısında gol kontra fırsatı buldu Gazişehir.Ama zamana oynadıkları için hızlı hücum şansı kullanmadılar.Konuk ekipta yorgunluk belirtileri çoğaldı.
Daha diri,daha disiplinli,yardımlaşmalı ve inanarak oynanan Gazişehir iki farklı kazanarak Ankara'daki maç için küçümsenmeyecek bir avantaj elde etti.
Bugün benim doğum günümdü.Galibiyet hediyeleri için tüm takıma ve Mehmet Altıparmak'a teşekkürler.

Â

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi