M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

ŞİFRE KIRILDI..!

Sahasında son dört maçtır kazanamayan Gaziantep,Denizlispor’u ağırladı.İki takımda da eksikler var.Konuk ekip son dört maçının sadece ikisini kazandı.Deplasmanda da sadece iki kez kazanabildi.İki takım arasındaki karşılaşmalarda ise Denizlispor’un bariz üstünlüğü var.
İlk çeyrekte Gaziantep hayli üstün bir oyun sergiledi.Orta alanı çabuk geçtiler ama pozisyon üretmediler.Denizlispor; rakibin ilk hızını iyi kapanarak atlattı.Oyun faullerle sık sık durdu.Aissati derinlemesine paslarla Rodallega’yı topla buluşturmaya çalışsa da Gaziantep defansı çok dikkatli idi.
Gaziantep sol kanattan etkili olmaya çalıştı.İki takımda çok sayıda top kaybı yaşadı.Rakibin oyunu kendi alanında kabul etmesi ve hızlı çıkışa müsaade etmemesi ev sahibinin pozisyon üretememesine sebeb oldu.Üstelik Gaziantep’in final pasları acemiliklerle dolu idi.
Tempo bir türlü yükselmedi.Gaziantep baskıda da devamlılık sağlayıp rakibi bunaltamadı.Şutlar da isabet yoktu.Kaleci Adam’da zaman zaman devreye girerek gol şansı vermedi.Denizlispor da ise Rodallega yalnızları oynadı.
İlk bölümün son çeyreğinde de oyun Gaziantep’in kontrolunda geçti.Ortalar,şutlar isabetsiz di.Duran top şanslarını iyi kullanamadılar.Günay’a fazla iş düşmedi.Sumudica’nın sarı kart görmesi ile ilk perde kapandı.
İkinci bölüme şansız başladı konuk ekip.Kaptan Sapunaro sakatlandı yerini Oğuz’a bıraktı.Kayode’nin kafa vuruşu ile Gaziantep gole çok yaklaştı ama kaleci Adam inanılmaz bir kurtarışa imza attı.Ve hemen sonrasında Bergdich’in geri pasını kovalayan Kayode kaleciyi kolay avladı ve takımını öne geçirdi.
Gol Denizlispor’un oyun anlayışını değiştirmesine sebeb oldu.Topla daha çok oynadılar.Ve ceza alanını civarındaki topu bir türlü uzaklaştıramayan Gaziantep defansı kalesine gol gördü.Seken meşin yuvarlağa boş vaziyette vuran Sakko eşitliği sağladı.Günay çaresiz.
Ve geldik son otuza.Ev sahibi eşitliği sağladıktan sonra da topa sahip olma üstünlüğünü devam ettirdi.Gaziantep’in baskı kurduğu anlarda da hızlı çıkma denemeleri yaptı.Son çeyreğe girerken Sumudica’dan Chibsah ve Pawlowksi hamlesi geldi.Furkan ve Twumasi çıktı.Twumasi’nin çıkması hücum zenginliğini yok etti.
Hızlı çıkma denemelerine devam eden Denizlispor emeline ulaştı bu kez.Sol kanattan atılana uzun topa inanılmaz bir sprint atan Barrow’un pasına yine Sakko sert vurdu ve takımını öne geçirdi.Son dakikalardaki Gaziantep baskısı sonucu değiştirmedi ve evindeki beşinci maçında da üç puanla tanışamadılar.
Mehmet Özdilek;Sumudica’nın şifresini kırmakla kalmadı aynı şifre ile takımını üç puana taşıdı.
İlk beş maçta 10 puan alan Sumudica’nın blöfünü görüp sözleşmesini uzatan yönetim acaba 8 maçta sadece altı puan toplayabilen Sumudica’nın sözleşmesini fesh eder mi..?Merakla bekliyorum…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi