M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

KAFAMIN İÇİNDE BİRİ Mİ VAR!?

Yüzdük yüzdük son iki etaba geldik.Hasreti çekilen süper lig birkaç tık ötede.Bu kez rakip üst ligi aralayan Geneçlerbirliği.Seyirci yine yetersiz.Sol elinden uçup giden Gaziantepspor'a takmış kafayı,sağ elindekinin kıymetinin farkında değil.
Ev sahibinde Oğulcan,Rıdvan,İgor yok.Golcüler Gökhan ve Sow kulübede.Gençlerbirliği'nde Nadir ve Stancu kulübede,Yasin,Nobre ve Claro yok.
Dengeli başladı oyun.Dakikalar ilerledikce kanatları iyi kullanan konuk ekip Selçuk'un önderliğinde rakip sahada daha çok gözüktü.Gazişehir aşırı temkinli.Adeta rakibin hatasını bekliyor.İlk çeyrekte aksiyon yok.
Oyun faullerle sık sık durdu.Tempo bir türlü artmadı.Ev sahibi topa sahip olmada ve onu kullanmada yetersiz.Gençlerbirliği;Sessesgion,Ahmet İlhan,Jailton gibi hızlı adamlarla Denizİ'i buluşturma gayretinde.Bu bölümde Gazişehir meşin yuvarlağı üçüncü bölgeye taşımakta başarısız.Poepon yalnız adam.Sadece Sefbefia'nın vuruşunu Mert'in çizgiden çıkarışı aklımızda kaldı.
Son çeyrekte Gençlerbirliği ev sahibi gibi oynamaya devam etti.Boş alan bırakmayarak rakibi uzun toplara mahkum ettiler.Onları da kolaylıkla savuşturdular.Konuk ekibib " geliyorum haa!" diyen golü son anda genç Mert'in ceza sahası içinden vurduğu şutla geldi.
İkinci perdeye Gazişehir soyunma odası fırçası ile hızlı başladı.Kerim'in kafa şutu kalecide kaldı.Üst üste ceza alanı civarına sokuldular.Ama çok adamla iyi kapanan rakip onlara fırsat vermedi.
Son otuza girerken tribünlerden "Sow!Sow!" sesleri yükseldi.Ve tribünlere kulak veren Mehmet Altıparmak'tan çifte hamle geldi.Kerim ve Poepon duşta,Sow ve Jefferson çimende.
Ev sahibinin pozisyon üretmekten uzak şuursuz baskısı,Gençlerbirliği'nin skoru koruma içgüdüsü devam etti.Geride bilinsizce bıraktığı boş alanı iyi değerlendiren konuk ekip Alper'le tabelayı ikiledi.
Sonraki dakikalar yalan rüzgarı gibi idi.Boşuna gol bekledi tribünler.Bir kere daha anlaşıldı ki Bjarnason-Jefferson ikilisi bir Gökhan etmiyor.Ve Gençlerbirliği süper lig biletini alıp Başkente döndü.Ev sahibini gelecek haftayı beklemeye mecbur etti.
Final niteliğindeki hiçbir karşılaşamayı kazanamayan Gazişehir ne yazık ki bu karşılaşmayı da kaybetti.Bu futbolu ve oynanan oyunu düşündükce playoff kötümserliği sarıyor herkesi.
Kafamın içinde biri var nedir "Şunları da yazman lazım" diye baskı yapıp duruyor.Ama "şimdi zülfü yare dokunma zamanı değil" diyor öbür yarım.Ben de öyle yaptım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi