M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

YARA BANDI!!

Lige kötü bir başlangıç yapmıştı Gazişehir.Tepkiler tabelaya değil oyuna idi.Bu kez Gençlerbirliği'ni konuk etti.Oguz,Güray,Twusami ve Diarra takıma katılmış.Konuk ekipte cezalı Flavio yok.
İlk çeyrekte kör döğüşü vardı çimende.Üç pas yapan yok,topu kapan takım hücum derdinde.Oyun sık sık faullerle durdu.İki takımda oyunu kontrolüne almada süreklilik sağlayamadı.Gazişehir uzun topla defansın arkasına sarkma peşinde.Nadir ve Sio'nun atışlarında kaleci Günay başarılı.
İlk bölümün ortalarında yine bir uzun topta Ahmet;Kayode'yi düşürdü.Kırmızı kart.Bariz gol şansından doğru karar.Kart konuk ekibi etkilememiş bir görüntü seyrederken Nadir'in geri pasını iyi takip eden Kayode tabelayı değiştirdi.Bu gol maçın kırılma anı idi.
Çok geçmedi,yine bir uzun top.Bu kez Polomat;Güray'ı itince.Yine kırmızı kart,penaltı ve Kayode'nin tutulması imkansız penaltı vuruşu.
İkinci perdeye sarı kartlı Djilobodji yerine Chibsah ile başladı Sumidica.Dokuz kişi kalan,iki bekini kaybeden Gençlerbirli'ğinde moral,taktik anlayış ve oyun düzeni alt üst olmuştu.Buna rağmen direnci hiç kaybetmediler.Ama oyun üstünlüğü sayısal olarak üstün olan Gazişehir'de kaldı.
Mustafa Kaplan;hücumdan Sio ve Nadir''i alıp genç ibrahim Halil ve Rahmetullah ile ayakta kalmaya çalıştı.Kader ağlarını örmüştü.Güray hayli çaprazdan direk kaleye yolladığı serbest vuruşta kaleci Diallo hata yapınca tabela üçü gösterdi.
Oyunda tempo morali bozulmuş,gardı düşmüş ama mücadele azmi bitmemiş konuk ekip karşısında Gazişehir oyunu adeta rölantiye çevirdi.Az da olsa atak yapabilen Gençlerbirliği genç Berat'la bir de gol buldu.Böylesine zor durumda yakaladığı rakibi karşısında daha bir pozitif bir oyun sergilemesi beklenen ev sahibi istediği tempoyu bir türlü yakalamasada yine kaleci Diallo'nun yumurtlaması ile Oguz'la tabelayı dörtledi.
Sonrası zaten yalan rüzgarı.Karşılaşma başında zorlanan,rakibin eksik kalması ile rahatlayan,Kayode'nin sürati ve fırsatcılığı ile oyunu koparan Gazişehir farklı kazandı."Maç onbire onbir oynansa sonuç ne olurdu?" diye düşünmeden de edemedim.
Üç puan ve skor geçen haftaya sanırım yara bandı oldu.
Maç sonu taraftarın takımı ıslıklaması ve konuk ekibi alkışması da sanırım maçın özeti oldu.

Â

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi