Şehirler markaları ile güçlüdür

Her şehrin köklü firmaları, markaları vardır. Marka olmak hemen herkesin başaracağı kolay iş değildir. Sadece geçmişi çok eskilere dayanan bir firma olmanız da marka olmaya yetmez. Şehrin size güvenmesi, sevmesi, sahiplenmesi ve kendi firması gibi bilmesi gerekir. Bunun için de hizmet kalitenizin hiç düşmeden hep yukarı doğru çıkması, müşteri memnuniyetinin her zaman ilk planda olması gerekir.

Gaziantep’in köklü, marka olmuş ve şehirle bütünleşmiş firmalarından birisi de Seç Otobüsleridir. 1972 Yılında merhum Saip Konukoğlu tarafından kurulan Seç Otobüsleri günümüzde oğulları Ömer ve Settar Konukoğlu ile torunları tarafından yönetilmektedir.

Seç Otobüsleri sadece Gaziantep’in değil, Türkiye’nin de kara yolu yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren en güvenilir markaları arasında yer almaktadır. Seç markası yolcular için güven anlamı taşımaktadır. Zaten firmanın sloganı da, “Güvenilir kuruluş”tur.

Seç Otobüslerinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Settar Konukoğlu ile Seç Turizm, karayolu taşımacılığının geleceği ve Gaziantep hakkında keyifli bir sohbet etme imkanı buldum. Settar Konukoğlu’na, Seç’in kendi alanında nasıl güvenilir ve güçlü bir marka haline geldiğini sordum. Cevabı şöyle oldu:

“Seç Otobüslerinin yolcular açısından güven anlamına gelmesini şirketimizin kurucusu babam merhum Saip Konukoğlu’na borçluyuz. Çok zor bir sektörde hizmet veriyoruz. Bizim sektörümüzde müşteri memnuniyetini sağlamak kolay değildir. Biz bu memleketin firmasıyız. Tabi ki ticari bir kuruluşuz. Para kazanacağız ama bu memlekete de hizmet etmeyi hiçbir zaman geri plana koymayacağız. Öncelikle babam ve daha sonra da bizler şehrimize hizmet etme konusunda hiçbir fedakarlığı esirgemedik. Her yolcumuzu misafirimiz bildik, veli nimetimiz bildik. Şehrimiz için ne yapılması gerekiyorsa da yaptık. Biz işimizi severek yapıyoruz. Özveri ile yapıyoruz ve isteyerek çalışıyoruz. Bu çalışma prensiplerimizin sonunda şehrin güvenini kazanmış bir firma haline geldik.”

Karayolu yolcu taşımacılığında yaklaşık yarım asırlık tecrübeye sahip olan Seç Otobüsleri kendi öz malı olan 50 otobüsüyle Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Marmara Bölgesine sefer düzenliyor. Kısa bir süre önce filosuna TEMSA Maraton markalı 10 otobüs daha ilave eden Seç Otobüsleri sadece Gaziantep’te değil, sefer düzenlediği her ilde yolcuların güvenini kazanmayı başarmış bir firma.

Settar Konukoğlu’na, karayolu yolcu taşımacılığının geleceğini de sordum. “Sektör daralmaya başladı” diyen Konukoğlu’nun verdiği bilgilere göre, pandemi döneminde de sektörün dip seviyeleri görmüş. Tabi taşımacılık sektörü çok hızlı gelişiyor. Uçak seferlerinin yaygınlaşması, hızlı tren hatlarının artması, otomobilin toplumun büyük kesimi için ulaşılabilir bir araç haline gelmesi otobüsle yolculuk yapanların sayısını azaltıyor. Sektör bitmeyecek. Ancak, küçüleceği de bir gerçek. Bu arada uçaklarda kullanılan akaryakıttan ÖTV alınmazken, otobüslerin kullandığı yakıt için ÖTV ödenmesi de haksız bir rekabete yol açıyor.

Konukoğlu Ailesi, sadece ticari alandaki başarıları ile değil kentin eğitim, spor ve sosyal hayatına katkıları ile de dikkat çekiyor. Settar Konukoğlu, bu konuda da yine mütevazılığı elden bırakmadan şöyle diyor:

“Bu şehirde doğduk, büyüdük, yaşıyoruz. Elbette hepimizin şehrimize karşı sorumlulukları var. Bizler de bu bilinçle şehrimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Herkes kendi alanında, imkanları nispetinde memlekete hizmet vermeye çalışıyor. Bu şehirde bir taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ancak, burada Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’dan bahsetmek isterim. Hepimiz Gaziantep sevdalısıyız ama Adil Bey’in gerçekten Gaziantep için yapamayacağı şey yoktur. Gaziantep denilince adeta akan sular duruyor. Bugün takımımızın Süper Lig’e çıkmasındaki emeğini, katkısını unutmak mümkün değildir.”

Her şehir, her ülke markaları ile güçlüdür. Seç gibi markalarımızın artması dilerken, ömrünü başta spor olmak üzere Gaziantep’in hemen her alanına hizmet için geçiren Seç Otobüslerinin kurucusu merhum Saip Konukoğlu’nu rahmetle anıyor, mutlu haftalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Babat Arşivi