M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

UYU UYU…YAT UYU..!

Gaziantep Futbol kulübü iki karşılaşmada tek puan alabildi,altının biri yani.Teknik Direktörü;öğrencilerini haşladı.Başkan’ı;”Toparlanırız”dedi.Kaptanı;”Hedefim milli takım”diye konuştu.Ve İzmir’e uçtular Göztepe için.
Oyuna nerede ise golle başlıyordu evsahibi.Halil’in şutunu iki hamlede önleyebildi kaleci Günay.Atamayan atarlar ya hani,Muhammed tabelayı değiştirdi takımı adına.Golden çok Maxsim-Güray A.Ş nin pas trafiği muhteşemdi.
Orta sahada inanılmaz kora kor bir mücadele oldu.Konuk ekibin rakip sahadaki baskılı oyunu rakibin oyun kurmasına izin vermedi,pas hatalarına zorladı.Buna rağmen atak geliştirse de Göztepe final pasları yetersiz kaldı.İyi kapanan konuk ekip rakibine pozisyon üretme şansı vermedi.Hücumda ise Andre yine yalnız adam.Bir türlü topla buluşturulamadı.
Son çeyrekte topa daha çok sahip olan ve baskıyı artırdı Göztepe.Günün etkili ismi Tripic’in şutunun direkte patlaması şansız an oldu onlar için.Gaziantep ise gol dışında pozisyon üremeden ilk bölüm kapandı.
Bu perdeye de Göztepe golle başladı.Hızlı çıktılar,Tripic yine sahneye çıktı,Soner’e dokunmak kaldı.Tabelada eşitlik var.Golden sonra da sağdan Halil,soldan Tripic ile etkili oyununu sürdürdü Göztepe.Sumudica kenarda adeta uyudu. Olkowski’nin yetersiz kalan oyununa bir türlü müdahale etmedi.
Son üçte bire girerken yine soldan geldi evsahibi.Mossoro pas,İdeye sadece dokundu ve Göztepe öne geçti.Gaziantep bir türlü ilk perdedeki canlı,diri,istekli oyunu bu bölümde ortaya koyamadı.Geriye dönüşlerde çok ağır kaldılar.Göztepe orta alanı çok çabuk geçti.Sık sık ceza alanına yığdılar oyunu.Üçlü defansı çok zorladılar.
Hala uyanmayan Sumudica’dan Son çeyrekte hamle geldi.Tempoları düşen Muhammed,Güray ve oyunda gözükme şansı için pas alamayan Andre çıktı.Kenan,Cenk ve Kzolj oyunda.Ama değişen pek fazla değişen bir şey olmadı oyunda.Saman alevi gibi ataklar geliştirebildiler sadece.
Bitime beş dakika kala uyanabildi Sumudica.Tripic karşısında paspas olan Olkowski’nin yerine Oğuz oyunda.Maç böyle bitecek;derken ilk bölümdeki gibi sahne aldı Maxsim.Kendi gayreti ile kazandığı penaltıyı gole çevirerek takımına tek puanı hediye etti.
Oyunu yönetmekten çok konuşarak gündem yaratan Sumudica bugün de formunda değildi.Maç boyunca iki kanadı perişen eden Halil ve Tripic’e bir türlü önlem alamadı.Kendini ipten alan Maxsim’in kramponlarını cilalamalı hemen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi