M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

GAYRET DEĞİL AKIL..!

Gaziantep Futbol Takımı Başakşehir’e konuk oldu.Kart görmeyi alışkanlık haline getiren Sumudica tribünde yine.Gaziantep’te Oğuz yok,Güray çimende.Ev sahibinde Visca,Mahmut,Skrtel ve Epureanu eksik.
Meşin yuvarlağın kontrolunu rakibine veren Gaziantep kendi sahasını parsellemeyi tercih etti.Ev sahibi kapanan rakibi karşısında uzun toplarla defansın arkasına sarkmaya çalıştı.Baskı yediği anlarda rakibin pas hatalarını değerlendiren Gaziantep hızlı çıkarak rakibi gafil avlamaya çalıştı.İlk çeyrekte Mirallas’ın şutunu kaleci Mert önledi.
İkinci çeyrekte de aynı görüntüler devam etti.Başakşehir’de İrfan Can atakları sürükleyendi.Günay’dan dönen topu Chadli müsait pozisyonda dışarı yolladı.Bu kez Gulbrnadsen’in vuruşunda Günay başarılı.Son çeyrekte Kana Bıyık sakatlanınca Kubilay oyunda.
Ev sahibinin baskısı artarak devam etti son çeyrektede.Ama Gaziantep defansının adam ve alan paylaşımdaki dikkatli oyunu nedeniyle ceza alanına girmekte zorlandılar.İlk düdükten beri rakibi tuzağa düşürme fırsatı arayan Gaziantep;hızlı çıktı,Muhammed pas Mirallas dokundu ve ağlar havalandı.
Rafael’in yerine Uğur’la başladı ikinci perdeye Okan Buruk.Hemen akabinde bu kez Gulbrandsen sakatlandı Guilano oyunda.Baskıları da devam etti.Crivelli ceza alanında düzgün vurdu,eşitlik oldu.Golden sonra Gaziantep ataklar geliştirdi.Bu bölümde Mirallas çalışkanlığı ile skora itiraz eden oyuncu idi.
Son otuza girerken hamle geldi Gaziantep kulübesinden.Tempoları düşen Kenan Ve Mirallas kenarda,Dicko ve Kozolj oyunda.
Değişiklik hücumda aktivite getirdi konuk takıma.Daha çok gözükür oldular rakip sahada.Yine hızlı çıktılar.Olkowski topu uzun süre inatla taşıdı ve ortaladı,Muhammed fırsatcılığını konuşturdu,dokundu ve takımını öne geçirdi.
Evinde geriye düşen Başakşehir tüm gücüyle saldırdı.Ama kaleci Günay her zaman olduğu gibi başarı ile kalesini savundu.Skoru loruma adına son onda Jefferson ve Furkan oyunda.Uzatmalar dahil ev sahibinin baskısına Gaziantepli furbolcular hep birlikte can siparane karşı koydu.
Ve koşan değil akıllı oynayan kazandı. Önemli maçı üç puanla bitirme başarısını gösteren Gaziantep yenilmezlik serisini de devam ettirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi