Mustafa Özzorlar

Mustafa Özzorlar

KOLTUK KAVGASI

Bu konuyu yazmak için 5 hafta beklediğimi belirterek, başlamak istiyorum. Lige Gazişehir FK olarak başlayıp geride bıraktığımız 6 haftada 11 puan ile 3'ncü sıraya yerleşen yeni adıyla Gaziantep FK'nın ilk hafta Fenerbahçe'ye konuk olmasından sonra Kalyon Stadyumunda çıktığı ilk maç olan Gençlerbirliği maçında kırık koltukları vinil tasarımlarla kamufle edilmesini, hazırlıksız yakalanıldı olarak yorumlayıp, bu konuyu yazmamayı düşündüm.
Pazartesi günü ligin artık 6'ncı haftasını geride bıraktık ve Kalyon Stadyumu'nda 3'ncü maçımıza çıktık. Ve kırık koltukların yapılmasını bir kenara bırakalım, her hafta bu koltukların sayısı artarak devam ediyor.

Futbol büyük paraların döndüğü, transferlere milyon dolarların harcandığı bir arena! Ve bu arenada herkesin mabedi olarak adlandırılan stadyumlarının çoğunluğu, her ne kadar Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün yetkisinde de olsa stadyumun bakımı, tadilatı ve onarımı için harcanacak bütçe, hiçbir takım için çok büyük külfet getirmese gerek. Neticede futbol, seyircisiz olmaz. Her maçta demeçlere bakacak olursak, "taraftarlarımıza armağan ediyoruz", "taraftarlarımızı üzdüğümüz izin özür diliyoruz", "taraftarlara teşekkür ediyoruz" tarzınla söylemler duyarız spor adamlarının ağzından! Evet taraftar önemli, taraftar o takımın hem misafiri hemde destekçisi! Yeni adıyla Gaziantep FK yönetimi de, taraftarlarını önemsediğini sadece söylemlerde kalmadığını göstermesi adına stadyumdaki kırık koltukları, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden beklemeden halletmesi gerekirdi. Neticede bu durumdan en çok muzdarip olan kişiler, bu takımın taraftarları. Ama şöyle bir gerçek varki, bu durumdan takımda zarar görüyor ve alacağı cezaları düşününce, o koltukları yaptırmaktan daha pahalıya mal olacak bir yol izleniyor.

Ligin 2'nci haftasında Gençlerbirliği, 4 haftasında Beşiktaş ve son olarakta Göztepe'yi ağırladık. Ve bu maçlarda "KOLTUK" krizi büyüyor! İlk maçta tribünün köşelerindeki koltukların kırıkları vinillerle dizayn edilerek gizlenmesini bir kenara bırakalım. Seyirci alınan bölümlerde kırık koltuklar yüzünden, herkes muzdarip bir durumda. Neler mi oluyor? Anlatayım; "Taraftar, parasını verip aldığı bilette yazan koltuğa geliyor, bir bakıyor ki koltuk kırık ve kırılan koltuğun altında bir profil demir. 2-3 saat üstüne oturularak zaman geçirilme olasılığı yok. Taraftarda bu durumda betona oturma pahasına, sarı şeritlerle belirlenen, merdiven boşluklarına oturuyorlar. TFF talimatlarına göre merdiven boşluklarını oturmak ceza gerektiriyor ve bu cezalar 18 Bin TL'den başlayarak her hafta misli olarak katlanarak kesilmeye devam ediyor. Maçlarda merdiven boşlukları için geçilen anonsların dışında güvenlik görevlileri bu alanları boşaltmak adına taraftarlara yaptığı uyarı neticesinde, güvenlik görevlileri ve taraftarlar arasında kavgalar çıkıyor. Güvenlik görevlileri görevini yapmaya çalışıyor, bunu tartışmaya gerek yok. Ama Taraftar haklı olarak diyor ki, benim biletimde yazan yerdeki koltuk kırık, oturamıyoruz diyerek güvenlik görevlileriyle kavgaya varan tartışmalar yapıyorlar." Şimdi soruyorum, bu durumda suçlu kim? Madem bu durumdan ceza alacak yer Gaziantep FK, yönetim olarak bu duruma çözüm bulması şart. Bu paraları zorunlu olarak ceza olarak cebinden çıkarmak yerine, koltukları yaptırması, maddi durumdan ziyade, taraftarlarına saygı anlamında önemli. Yarın maçlara bu durumlardan dolayı gelmeyecek kişileri stadyuma çekmek o kadar zor olacak ki, zaten futbola olan küskünlükten çok çektik. Süperlige yeniden çıkmanın verdiği bir birliktelik var. Bu durumda hassas davranmak gerekir. Futbolda başarının olmazsa olmaz etkeni olan taraftarlara, değer verildiğini hissettirmek adına Sayın Başkan Mehmet Büyükekşi'yi ve yönetimini sorunu çözmeye davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özzorlar Arşivi