SUMUDİCA’NIN TAKTİĞİ KAZANDI

Namağlup bir takım, kazanmayı arzulayan bir ekip… Maç öncesinde teknik direktör Sumudica’nın ailesinden gelen haber şok etsede, Sumudica’nın ayrılacağı konuşulsa da, başkan Büyükekşi “2-1 kazanacağız” açıklamasıyla yüreklere su serpti. Başkanın tahmini tuttu ama, skor 3-1 oldu…
Gaziantep FK, çok iyi hazırlandığı Beşiktaş karşısında sazı çalanda oynayanda taraf oldu. Maç boyunca, ev sahibi oyunu istediği gibi yönlendirip, istediği gibi top çevirdi. Beşiktaş takımı Gaziantep karşısında hayal kırıklığına uğrasa da Sumudica’nın taktiği ve oyunu yönlendirmesi bu maçı kazandırdı.
Maç boyunca çok iyi savunma yapan, rakibin zaaflarını çok iyi kullanan ve Dicko ile savunmanın arkasına sızmayı başaran Gaziantep Futbol Kulübü, hem pozisyonlar buldu hemde golleri… Mirallas, Vetrih ile orta alanda iyi toparlanan Gaziantep FK, solda sıkıntı yaşasada sağda Oğuz Ceylan ile çıkmayı denedi. Ama, en güzel taktik Sumudica’nın savunma yapıp, rakibin kontaatağa çıktığında kontra atakla karşılık vermesiyle geldi bu galibiyet.
Ancak, Dicko’ya ve Mirallas’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Her ikisinin de takıma katkı sağladığı açık ortada. Hele hele Dicko’nun gücü, hızlı oluşu, futbol bilgisi bence Kayode’yi aratmıyor. Bu oyuncu ile Gaziantep FK, rakip kalelerde daha da etkili olacağı inancındayım. Mirallas ile sarı kart görme alışkanlığından vazgeçer, daha çok takımına katkı sağlamaya çalışırsa ben bu oyuncunun da adından söz ettireceğine inanıyorum.
Artı bir başka konu… Allah aşkına Sumudica’ya alıştık sarı görmesine, kırmızı kart görmesine. Ama, yardımcılar dururken, Futbol Şube Sorumlusu ve yedekler dururken tercümana ne oluyor anlamıyorum. Bu adamın UEFA veya Pro Lisansı mı var acaba bilmiyorum. Herkes haddini ve yerini bilecek. Gaziantep’e bakış açısını kimsenin kötü göstermeye hakkı yok… Her hafta sarı kart, sıkıntı ve rakip kulübelerle didişme. Bu Gaziantep’e zarar veriyor, umarım önlemi alınır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi