M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

YARATICILIK ZIPLAR MI..?

Lige harika bir giriş yapan,son haftalarda tökezleyen Alanyaspor Gaziantepte.Olkowski,Vetrih,Mumammed tercihi ile başladı Sumudica.Oğuz,Kenan,Jefferson kulübede.Alanyaspor’da golcü Bekatates eksik.
Her zamanki gibi oyunu kendi alanında kabul ederek başlayan Gaziantep golü erken buldu.Santradan ceza alanına kadar topu başarı ile taşıyan Dicko sert vurdu,Kaleci Marafona’da hata yapınca tabele değişti.
Golden sonra da konuk ekip kısa paslarla meşin yuvarlağa hükmetmeye devam etti.Salih’le çok sayıda duran top kullandılar.İlk çeyrekte pozisyon üretemediler.Tempo da bir türlü yükselmedi.Gaziantep uzun toplarla Dicko’yu kaçırma girişimlerine devam etti.
İkinci çeyrekte Babacar sakatlandı,Mustafa oyunda.Onlar için şansız an.Alanyaspor’un baskısı gol getirdi.Davidson çalımlarla ceza alanına girdi.Vuruşu defanstan sekti filelerle buluştu.Ama evsahibinin cevabı gecikmedi.Yine hızlı çıktılar.Dicko orta,Mirallas aşırttı,Muhammed tamamladı.Mağlup duruma düşen konuk ekip son çeyrekte de tüm hatları ile yüklendi ama Gaziantep defansını geçemediler.
Çağdaş Atan hamle ile başladı ikinci perdeye.Tayfun ve Efgan oyunda,Siopis ve Juanfran yok.Dicko Alanyaspor defansını hallaç pamuğu gibi atmaya devam etti.Kaleci Marafona bu kez gole izin vermedi.
Zaman zaman sinirler gerildi,kartlar çoğaldı.İlerleyen dakikalarda İki takımın da taktik anlayışında bir değişiklik olmadı.Son yarım saate girerken Alanyaspor yine tuzağa düştü.Ev sahibi hızlı çıktı.Orta alanda topla bulaşan Maxsim ceza alanına girer girmez enfes vurdu.Kaleci Marafona topu ancak filelerden çıkarırken gördü.
Golden sonra Çağdaş Atan’dan iki hamle daha geldi.Ama fazla değişen bir şey olmadı.Yine topla çok oynayan taraflardı.Ama ceza alanına girmelerine,Gaziantep yardımlaşmalı defans ile izin vermedi.Duran topla fırsat bulan Konuk ekibin aynı anda iki kafa şutunun direkten dönmesi şansızlıktı.Bu pozisyon maçın kaderini değiştirebilirdi.
Arka arkaya;Tempoları düşen Dicko, Maxsim,Muhammed ve Vetrih’i yanına aldı Sumudica.Kenan,Kozulj,Andre ve Jefferson oyuna gönderdi.Uzatmalar dahil baş boyunca izlediğimiz görüntüler devam etti ama sonuç değişmedi.
Gaziantep aynı görüntü,aynı defans anlayışı ve harika bir yardımlaşma,yükselen oyuncu performansları ile ligin iyi takımlarından Alanyaspor’u üç gol atıp,üç puanı alarak evine yolladı
“Yaratıcılık zıplar mı?” diye merak ederdim hep.Valla…şöyle yada böyle Sumudica ile zıpladı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi