M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

HAYAT CESURLARA TORPİL GEÇER

Son iki dış saha maçını kaybetmiş Gaziantep,evinde son iki karşılaşmayı kazanmış Göztepe karşısında.Gaziantep’te Güray ve Jefferson yok ama iki takımda ideal kadrosu ile çimende.

Tribünlerden muhteşem destek var.Karşılıklı ataklar izledik önce.Göztepe;Halil ve Serdar’ın süratinden faydalanıp kanatlardan pozisyon üretmeye çalıştı.Konuk ekip her zaman olduğu gibi rakip hücum ederken yapacağı pas hatalarından kaptığı toplarla hücum fırsatı yaratmaya çalıştı.Maxim’in top kullanmaktaki ustalığı onlara daha derli toplu oyun oynama şansı yarattı.Üst üste kornerler kullandılar.Djilobodji ile bir fırsatı da değerlendiremediler.Göztepe’de Serdar’la bir fırsatı cömertçe harcadı.

Her iki takımda baskıda devamlılık sağlayamadı.Göztepe ceza alanına girmekte zorlanınca;uzun toplar denedi ve uzaktan şut atmaya çalıştı.Tempo hiç yükselmedi.Sıra ile hücum etmeye çalışan iki takım önemli fırsatları yakaladı.Göztepe Serdar ile Gaziantep Kayode ile iki kez şeytanın bacağını kıramadı.Bunlarda iki kaleci Günay ve Beto alkışı hak etti.

Son çeyrekte kısa paslarla meşin yuvarlağı daha iyi kullanan Gaziantep oldu.Göztepe ise defansın arkasına sarkma düşüncesini bıkmadan uygulamaya çalıştı.Bunlardan birinde Napoleoni’nin yakaladığı fırsatı yine kaleci Günay başarı ile önledi.İlk perdenin son anlarında Kana Bıyık’ta gollük pozisyonu cömertçe harcadı.Golsüz kapanan ilk yarıda Gaziantep daha üstün taraf olurken iki kaleci de tam not aldı.

Baskılı başladı Göztepe ikinci bölüme.Kendi sahasında kaldı Gaziantep ve pozisyon üretmesine izin vermedi rakibe.İlk baskıyı atlattıktan sonra da üst üste tehlikeli ataklarda yaptılar.Çok sayıda korner de kullandılar.Ama başta Alpaslan ve kaleci Beto çok dikkatli idi.

Seyircisinin desteği ile Göztepe ve geçtiğimiz maçlara göre çok daha derli toplu oynayayan Gaziantep ve ikisi de kazanmak isteğinde olunca keyifli bir maç izledi sporseverler.

Sumudica dahil kartlar çoğaldı konuk ekipte.İlhan Palut’tan Jerome hamlesi geldi.Wilczek kenarda.Kayode’nin kafa vuruşunun direkten dönmesi şansız andı Gaziantep için.Ve Jerome’nin kafa vuruşu,kaleci Günay’ın boşa çıkması ile ağlarla buluştu.

Eşitlik için yüklenen Gaziantep’i ikinci golü yemekten kaleci Günay kurtardı.Serdar’ın vuruşunda gole izin vermeyerek kendini affettirdi.Sumudica’nın Diarra ve Chibsah hamleleri “cuk” oturdu.Baskıyı artırdıkları son anlarda Diarra ile bir gol buldular.Puanlar paylaşıldı ve futbolun terazisinin doğru tartması sağlandı.

Bir kere daha hayatın cesurlara torpil geçtiği ispatlandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi