M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

ETME EYLEME SUMUDİCA!!

Ligin en az topa sahip olan,en fazla gol atan,ceza sahasında en az topla buluşan Gaziantep ile dört maçtır yenilmeyen,dokuz haftada bie kez galip gelebilen,en fazla isabetli şut atan Başakşehir Gaziantep'te karşı karşıya.
Gaziantep'te Diarra cezalı,Mugdat ve Tetteh sakat.İlginçtir;liğin en iyi pas yapan ekibi karşısında eksik iki orta saha yerine Sumudica Kayode ve Muhammed tercihini yapmış.
Karşılaşma Sumudica-Mahmut itişmesi ile başladı.İki takımda istekli ve topa sahip olma mücadelesinde.İlk çeyrek bitmeden kalesinde gol gördü ev sahibi.Kaptırılan top,Visca pas,Crivelli dokundu ağlar havalandı.Arkasından ikinci şok;rakibine sert giren Güray oyun dışı.
İkinci çeyrekte bu kez hata sırası Başakşehir'de.Kaleci Mert Twumasi'ye çalım atmak isterken meşin yuvarlağı filelerde gördü.Sonrasında didişme var pozisyon üreten yok.Final paslarındaki hatalar nedeni ile pozisyona dönüşmeyen ataklar izledik.On kişi kalan ev sahibinin hala çift santforla oyuna devam etmesi de ilginçti.İlk perde kapanırken Okan Buruk Azubuike'nin yerine Elia'yı oyuna yolladı gol isteğinin belirtisi olarak.
Okan Buruk ikinci perdeye de hamle ile başladı.Oyunda pek gözükmeyen Gulbrandsen çıktı Demba ba oyunda.Sumudica'da hataya devam etti.Muhammed'i yanına aldı ama yine hücum oyuncusu Pawlowski'yi yolladı çimene.
Oyunu kendi alanında kabul etmeye mecbur kaldı Gaziantep.Çünkü hem eksik,hem rakip ha bire oyuna hücum oyuncusu yolladı.Hızlı çıkıp Kayode'nin süratinden faydalanma düşüncesi de rakibin tuzağa düşmemesi ve Epureano-Skrtel ikilisinin uyumu ile hayal oldu.
Başakşehir dozunu giderek artırdı.Gaziantep çıkmakta zorlandı.Hani "Bu ateşe kar dayanmaz" derler ya;ilk golün kopyası pozisyonla yine Crivelli takımını öne geçirdi son yirmiye girerken.
Sonrasında konuk ekibin direkten dönen pozisyonu ev sahibi için şans anı oldu.Kalan dakikalarda Gaziantep Futbol Kulübü'nün şuursuz gol arayışları vardı ama Başakşehir buna fırsat vermedi.Ve ev sahibi beş hafta sonra üç puan kaybeden taraf oldu.
Sumudica;taktik anlayışı,oyuncu tercihi,sağ kanadını yol geçen hanına çeviren Caicara-Visca-Crivelli şeytan üçgenine çare bulamamak ve eksik kalan takıma takviye yapamamak yanlışları ile teknik adam zafiyeti gösterdi.
Etme eyleme Sumudica papaz her zaman pilav yemez!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi