21’E ADIM ADIM…

Bir tarafta sarsıntılı günler geçiren ve kazanmaktan başka şansı olmayan Konyaspor, diğer tarafta destek arayan ve şehirle bütünleşmeye çalışan, hocasını Türk yapmak isteyen üstelik eksikleri gidermek için transfer düğmesine basan bir Gaziantep FK var… Sumudica yönetiminde haftalardır kazanamayan bir takım, gittikçe düşüşe geçen bir ekip. Konyaspor maçı ya tamam, ya devam niteliğinde her iki takım açısından.
Sumudica çıkabileceği en iyi kadroyla sahada. Kazanmak istiyor, rahatlamayı hedefliyor. Ama maçın ilk yarısına bakıldığında tek kale oynayan ev sahibi Konyaspor. Ne orta sahayı, ne kanatları, nede savunmayı kullanamayan Gaziantep, bol bol pozisyon verdi ilk yarıda. Yani, maç Günay ile Konyaspor arasında oynandı. Diğer futbolcular adeta idare edercesine ve boşluğu doldururcasına mücadele etti. Rakip kaleyi ilk yarıda gören veya ismini duyan varsa söylesin. Ben, ilk 45 dakikada bırakın rakip kalede pozisyon bulmayı, Konyaspor kalecisini dahi görmedim. Gaziantep’te Günay gününde olmasa veya Konyaspor forvetleri beceriksiz olmasa maçın ilk yarısı 3-0 bitebilirdi. Önemli pozisyonlar vardı. Sumudica’nın ve takımın Günay’a teşekkür etmesi lazım. Bu takım ne oynuyor kimse bilmiyor. İlk 45 dakikada saldım çayıra, mevlam kayıra hesabı.
Neyse, futbol şansı yine Gaziantep’in yanındaydı ve Günay kurtardı. İkinci 45’de de değişen yok. Oynayan Konyaspor, pozisyon bulan Konyaspor ve izleyen konuk takım. İnanın Günay olmasa skor çok farklı olur. Sumudica’nın ilk yarıda oyuna aldığı Pawlowski baktı olmuyor, yeniden kenara alındı. Yani, ilk yarıdaki gibi ikinci yarıda da istediği oyunu oynayamayan Gaziantep Fk, gol atmayı bırakın ileriye çıkacak gücü yok. Maçın son bölümlerinde kaybedecek birşeyi kalmayınca saldırmaya çalışsada, ileride pek etikili olamadı Gaziantep… Cılız ataklarla ileriye çıkan konuk takım, gittiği gibi geri geldi. Konyaspor ise beceriksizliğinin kurbanı oldu diyebilirim.
Haa, böyle bir deplasmandan alınan her puan önemlidir. En azından Sumudica 21 puan hedefine bir adım daha yaklaştı. Kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. Sumudica ve öğrencileri böyle yaptı. Kazanamadıkları maçtan bir puan almak çok önemli. Ve böylede oldu. Şimdi önümüze bakalım, birer birer toplamaya devam edelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi