M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

SEVGİ KUSURLARDA SAKLI

İstanbul’dan üç golle puansız dönen Gaziantep,haftayı boş geçen deplasmanda gol atmakta başarısız Rizespor’u ağırladı.Gaziantep kötü hava nedeni ile tam çalışma yapamadı.Üstelik Kana Bıyık gibi önemli bir ekisiği var.Djilobodji stoperde.Kubilay’da üçlü defansta kendine yer buldu.
Takımlar uzun süre topa sahip olma mücadelesi verdi.Konuk ekip daha çok kendi sahasında kaldı.Rakibe boş alan bırakmayarak hızlı atak yapmalarına izin vermediler.Umar Amino ve Boldrin ile de kanattan atak denemeleri oldu.
Oyun formatına uyugun boş alan bulamayan Gaziantep,duran top şanslarını da olumlu kullanamadı.Oyunun hakimi olmalarına rağmen ikinci çeyrektede pozisyon üretmekten uzak kaldılar.
Rizespor rakibi durdurmaktan başka düşünceleri olmadığından onlar adına da pozisyon yazamadık notlarımıza.
İlk bölümün son çeyreğinde Oğuz’un şutu üst direkte patladı.Ev sahibi adına şansız andı.Kapanıp hızlı ataklarla rakibini avlayarak maçlar kazanan Gaziantep,iyi kapanıp boş alan bırakmayan Rizespor’un kilidini açacak varyasyonları yapmada başarılı olamayınca ilk perde golsüz kapandı.
İkinci yarıda aynı görüntülerle açıldı.Ama Sousa’nın defanstan dönen topa düzgün vuruşu tabelayı değiştirdi.Beraberlik golü için katı defans anlayışından uzaklaşan konuk ekip bu kez geride açıklar vermeye başladı.İleri bir topa koşan Kayode’yi,Fernandez düşürdü.Hem penaltı,hemde Fernandez ikinci sarıdan takımını on kişi bıraktı.Muhammed Demir penaltıyı direğe nişanlayınca ev sahibi bir golden oldu.
On kişi kalan rakibi karşısında Gaziantep üst üste ataklar geliştirdi.Muhammed’in şutunda Talbi elle oynayınca hakem Ali Palabıyık yine penaltı noktasını gösterdi.Ondan sonra entrasan olaylar gelişti sahada.Kenardan Sumudica’nın “Maxsim atsın” ikazlarına rağmen Muhammed yine geçti beyaz noktanın başına.Şeytan keyif gerek ya..bu kez de dışarı yolladı meşin yuvarlağı ve Sumudica çalgısız oynamaya başladı kenarda.
Çok geçmedi Muhammed yerini Twumasi’ye bıraktı istemeyerek.Rizespor’da da Aborhoun ve Samudio oyuna girdi.Farkın bir de kalması gol için konuk ekibi umutlandırdı.Ataklar yapmaya çalıştılar.Skoru bağlamak isteyen Sumudica;temposu düşen Maxim ile sakatlanan Güray’ın yerine orta sahayı güçlendirmek adına Diarra ve Chibsah’ı oyuna yolladı.
Beraberlik için yüklenen Rizespor geride boş alan bırakmanın faturasını Djilobodji’nin kafa golünü yiyerek ödedi.Bu gol Muhammed Demir’in kurtuluş reçetesi oldu.
Elbette sevgi kusurlarda saklı ama Muhammed’in kenar yönetime kulak tıkaması da affedilir gibi değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi