M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

BÖLÜK..PÖRÇÜK..!

Son beş maçın üçünü kaybeden, Pinto ile henüz üç puanla tanışamayan Gaziantep, İstanbul’da Karagümrük karşısında. Kana Bıyık yok.Muhammed, Furkan, Cenk kulübede bile yok.
Düdükle birlikte oyunu rakip alana yıktı Karagümrük. Ama ilk şutu uzun bir pası kovalayan Dicko attı. Kaleci Aykut zorlukla uzaklaştırdı. Gaziantep rakibin baskısını kısa paslarla kırmaya çalıştı. Daha çok sol kanadı Balkovic ve Boroni ile etkili kullandı ev sahibi. Ama şutlarında isabet yoktu.
İkinci çeyrekte oyun kora kor mücadeleye dönüştü. Her iki tarafta oyununu rakibe kabul ettirme uğraşı verdi. Zaman zaman ev sahibi üst üste kornerler kullandı. Maxsim çok top ezerken oyunu organize etmesi beklenen Mirallas bir türlü sahne alamadı. Ademi’nin kafa şutu kaleci Günay’ın bakışları arasında az farkla auta gitti.Konuk ekip için şanslı an.
Son çeyrekte de Gaziantep Dicko’yu tehlikeli bölgede buluşturamadı.Dicko’nun şahsi gayreti ise yeterli olamadı.Hızlı çıktıkları bir anda Oğuz’un şutunda kaleci Aykut başarılı.
Yine bir uzun topu kovalayan Dicko’yu,kaptan Biglia’nın devirmesi hakem Ali Palabıyık tarafından kartla savuşturuldu. Hakem son adam kuralını unutmuştu. Bence bu maçın dönüm noktası oldu. İlk bölümün son anlarında sinirler de birazcık gerildi.
İkinci yarıya hamle ile başladı Pinto.Rakibi çok zorlayan Dicko yok,Kenan çimende.Bu değişiklik Karagümrük defansı hayli memnun etti.Takımlar adeta sıra ile hücum şansı yakaladı.Ama akılda kalacak pozisyon üretemediler.
Şenol Can’da oyuna müdahil oldu. Castro’yu aldı Jimmy yolladı oyuna.Bu değişiklik hemen etkisini gösterdi.Defanstan seken golü günün etkili isimlerinden Ndao boş kaleye gönderdi maçın üçte ikilik bölümü biterken.Bir çok fırsatı da cömertçe harcadı ev sahibi.Ama Boroni ikramı geri çevirmedi,çaprazdan attığı güzel bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.
Pinto gol için;Jefferson ve Oğuz’u yanına alıp Andre ve Bilal’ı oyuna yolladı.Ama Gaziantep bir türlü ceza alanına girmekte başarılı olamadı.Muhammed’in eksikliği fazlasıyla hissedildi. Son anlarda Gaziantep’in gayreti ve oyuncu değişiklikleri skora yansımaktan uzaktı. Bu etkisiz oyunda maçın parlayan adamı yeni transfer Rashid idi.
Bölük…pörçük oynamanın,kolllektif olmaktan uzak kalmanın,organize bir tek atak bile yapamamanın bedelini ödedi Gaziantep.Pinto henüz futbolculara ve oyun planına kendi damgasını vurmaktan hayli uzak.Zamana ihtiyacı var.Doğru! Ama bu zaman kaç puan mal olacak tahmnin etmek hayli zor..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi