M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

FİNCANCI KATIRLARI

Dörtte dört yapmıştı Gazişehir.İzmir'de ise tekledi.Bu kez son öndört maçta bir kez kazanabilmiş,tehlike bölgesine iki adım uzaktaki Adanaspor'u ağırladı.
Gazişehir'de Gökhan,Sow ve Del Valle kulübede.Konuk ekipte Veli ve Melih yok.
Sağlı sollu ataklarla başladı Gazişehir.Ve erken bir gol de buldu Segbefia ile.Adanaspor'dan çabukcak cevapta geldi.Gökhan vurdu,direk korudu Gazişehir'i.Yalçın'ı arıyor ev sahibi.Konuk ekip Furkan ve Gökhan ile etkili.
Gazişehir basit top kayıpları yaşadı.Branjason etkisiz.Kerim'le duran top şansı da iyi kullanılamadı.Oğulcan'ın pasını da değerlendiremedi Kerim.Kone uzaklardan vurdu kaleci Günay başarılı.Ve ilk defa topla buluşturulan Poepon tabelayı değiştirdi.
İkinci bölüme ev sahibi skorun getirdiği psikolojik üstünlük ile başladı.Adanaspor pas yaparak üçüncü bölgeye gitmeye çalıştı ama ilede çoğalamadılar.Karşılıklı hamleler geldi.Poepon çıktı Sow sahne aldı.İrfan Arın'da Eren'i gönderdi oyuna.
Son yarım saate girerken ev sahibinin skoru yeterli görmesinin faturasını Kone ile kesti Adanaspor.Golü önlemeye kaleci Günay'ın çabası yeterli olmadı.
Mehmet Altıparmak nihayet kış uykusunda uyandı ve etkisiz Bjarnason'u yanına alıp Gökhan Alsan'ı saldı çimene.Değişiklik etkisini gösterdi.Kerim'in şutu direkte patladı.Bu vuruş değişecek skorun uyarısı idi.
Ama Adanaspor bir türlü pes etmeyi bilmedi.Dakikalar ilerledikce eşitlik hevesleri tavan yaptı.Üst üste ataklar geliştirdi ama final paslarında ve son vuruşlarda beceri eksikliği yaşadılar.Oğuz ve Mehmet Erdem'de yerinde müdahaleler yaptı.
Temposu düşen Kerim'in yerine Del Valle'de sahne alınca oyun üstülnlüğü yeniden Gazişehir'e geçti.Adanaspor gol için defans güvenliğini rafa kaldırıp hücum arzusu yaşayınca geride çok büyük boşluklar bıraktı.Günün başarılı ismi Segbefia ve Sow la iki gol daha bulan Gazişehir üç puanı farklı bir skorla kazandı.
Mihenk taşı tabela ise eyvallah!Herkesi kutlarım.Şimdi kalkıp;"ligin boyu kısaldıkca kısalıyor, meşin yuvarlağın sorumluluğunu alacak bir futbolcuya acilen ihtiyac var.Üstelik daha iyi futbolda gerekir" deyip fincancı katırlarını ürkütmeyelim.
Bekleyip görelim!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi