Çocuklarımız Geleceğimizdir…!

Çocuklarımızı var gücümüzle koruyalım. Geleceğimize yatırım yapalım.

Çocuklarımız, toplumumuzun aynası ve geleceğimiz olduğunu unutmayalım.Onları korumak, onlara iyi bir eğitim ve gelecek sunmak hepimizin ortak görevidir bunu asla unutmayalım.

Yazılı ve görsel basın da her gün bir çocuk haberi duyuyoruz.

Dövülen, tacize uğrayan , para karşılığı satılan, sokağa terkeliden ve ölüm haberleri bitmek bilmiyor.

Çocuklarımızı korumak için neler yapmalıyız?

Çocuklarımıza en iyi eğitimi vererek onların potansiyellerini ortaya çıkarmalıyız.

Sağlıklı bir gelecek için çocuklarımızı düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirmeliyiz. Doğru beslenme alışkanlıkları kazandırarak çocuklarımızın sağlıklı büyümelerini sağlamalıyız. Çocuklarımıza sevgi ve ilgi göstererek onların kendine güvenen bireyler olmalarını desteklemeliyiz.

Çocuklarımızı şiddetten koruyarak onların psikolojik olarak sağlıklı büyümelerini sağlamalıyız. Çocukların çalışma yerine okula gitmesi gerektiğini unutmamalıyız. Çocuklarımızın sağlıklı sosyal çevrelerde büyümelerini sağlamalıyız.

Çocukların teknoloji kullanımını denetlemeli, zararlı içeriklerden korumalıyız.

Unutmayalım ki, çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlara yatırım yapmak, aslında kendi geleceğimize yatırım yapmaktır. Hep birlikte çocuklarımız için daha iyi bir dünya inşa edebiliriz.

Toplum olarak duyarlı olmalı, çocuk haklarına saygı göstermeli ve çocukların korunması için gereken tüm önlemleri almalıyız. Çocuk istismarı ve ihmal vakalarını görmezden gelmeyelim.

Çocukların sesini duyuralım. Çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmaya çalışalım. Fikir alışverişi yapalım.

Çocuklarımız yüzlerinden gülücükleri eksik olmasın kendilerini hep güvende hissetmeleri en büyük arzumdur.
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Uygun Arşivi

Hayır Demek Bir Haktır

07 Kasım 2025 Cuma 08:07

Görmek İstediğin Değişimi Ol

02 Ekim 2025 Perşembe 10:33

Net Olmayan Dert Olur

29 Ağustos 2025 Cuma 08:25

Mobbing…!

07 Ağustos 2025 Perşembe 12:41

24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz 2025 Perşembe 18:29

Hayat Oyun Değildir

18 Temmuz 2025 Cuma 10:08

Hayatını Boşlama Yaşayarak Büyü

27 Haziran 2025 Cuma 08:44

Yanlarında Olalım

02 Haziran 2025 Pazartesi 10:27

Herkese Yakın Olan Size Uzak Olsun

24 Mayıs 2025 Cumartesi 10:44

Kalem Kılıçtan Keskindir

19 Mayıs 2025 Pazartesi 11:29