Gaziantep FK’ya dingil kırılmadan dost uyarısı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında ligden çekilerek en doğru hareketi yapan Gaziantep FK için, asıl süreç şimdi başlıyor. Çünkü, hali hazırda ödenmesi gereken 200 milyon TL’nin üzerinde bir borç var.. Buna birde yeni sezon yapılacak transferler, kamp, mevcut futbolcu alacakları eklenince bu borç biranda 600 milyon TL’lere çıkacak. Allah var, Memik Yılmaz başkan geldiği ilk günden buyana gerek ikili görüşmeler sonrasında, gerekse kendi çabalarıyla borcun büyük bir kısmı ödedi. Memik başkan soy adı gibi Yılmadan, yorulmadan kendi memleketi için elini değil gövdesini taşın altına koydu. Dilerim bu emekleri boşa çıkmaz. Çünkü, şu ana kadar gelinen noktaya bakıldığında yaptığı her iş ve attığı her adım kulübün menfaati için oldu. Personelden futbolcusuna kadar herkese ödeme yapılırken kılı kırk yararak ödemeleri yapıyor Memik Yılmaz.. Buda Gaziantep için büyük bir avantaj demek.
Ancak, yeni sezona büyük risklerle başlıyor. Nasıl mı? kiralıklardan gelecek oyuncuları burada mutlu etmek çok zor gözüküyor. Bunların sözleşmesi devam ediyor ama, bu oyuncularla birebir konuşup bence motive etmek gerekiyor. Beşiktaş’ı, Trabzonspor’u, İstanbul’u gören futbolcuyu nasıl motive edecekler bekleyip görmek gerek. Sonuç olarak onlarda profesyonel futbolcular. Motive olmak zorundalar.
Gaziantep FK için büyük bir risk daha genç bir teknik adamla yola devam edilmesi. Ben Erdal Güneş’e sonuna kadar güveniyorum ve başarılı olacağına inanıyorum. Haa, sezonun ilk 3 maçında Allah korusun kötü sonuçta hem Gaziantep FK zor duruma girer, hemde Erdal hocayı kaybederiz. Fakat, inanırsak, destek olursak neden olmasın. Ama Erdal Güneş’in de ekibini çok iyi seçmesi gerekiyor. “Bu arkadaşım, bu dostum, bu takım arkadaşım” derse o zaman kaybeder. Sen iyi bir ekip oluştur ki, kulüben dolu gözüksün. Yoksa.. Söylemek dahi istemiyorum.
Gelelim, Scout ekibine.. Gaziantep FK’da bundan önce böyle bir yapı yoktu. İthal isimler buldukları oyuncuları getiriyordu. Ama şimdi, yıllardır elinde tablet ile dolaşan, “Şurada bu oyuncu var, bu futbolcuyu alsalar iyi olur, Gaziantep bizden faydalanmıyor” diyen Ali Güneş scout ekibinin başına getirildi. İşte size fırsat Ali hocam.. İzledikleriniz ve söyledikleriniz inşallah tablette kalmaz. Haa, Scout ekibi derken, bu ekip kimlerden olacak merak ediyorum. Bu ekibi iyi kurmazsanız yarın hem sizin hemde Erdal Güneş’in kuyusunu kazmaya başlarlar. Ondan sonra zaten vay bu kulübün haline… İşte elini değil gövdesini taşın altına koyan Memik Yılmaz başkanın tüm bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Dilerim öyle olur.. Çünkü, başka Gaziantep ve başka Süper Lig takımımız yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi