Gaziantep FK’yı zor bir süreç bekliyor!

6 Şubat depremi bitti, tüm ülke olarak şimdi yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Kalıcı konutlar yapılıyor, köy evleri yapılıyor ve dışarda kalan olmayacak inşallah.. Hayat devam ederken, futbola dönüp baktığımızda yine orada da hayat devam ediyor. Deprem sonrasında ligden çekilen Gaziantep Futbol Kulübü içinde öyle.. Çünkü sayılı gün çabuk geçer. Ağustos’a ve yeni sezona çok az süre kaldı. Haziran ayının ortalarında takımlar yeni sezon için kampa başlar. Bunun öncesinde ise yöneticiler, teknik direktörler takımını kurar ve hazır hale getirirler.. İşte tüm bunlar Gaziantep FK içinde geçerli. Aslında deprem sonrasında bu kulübün ligden çekilmesi doğru diye tahmin ediyordum ama, hayır… Keşke lige devam etseydi. En azından verilen sözler 14 Mayıs seçimleri öncesi yerine getirilirdi. Gaziantep FK’nın borcu biter, gelecek planları daha iyi yapılırdı. Ama, bu takım ligden çekilinc verilen sözlerde unutuldu mu? acaba diyorum kendi kendime.. Neyse, hayat devam ediyor dedim ya.. Gaziantep FK için bundan sonrası çok önemli. Memik Yılmaz başkan çabalıyor, birşeyler yapmak istiyor, kulübün özüne dönmesini hedefliyor ve kendi evlatlarımızla liged mücadele etmek istiyor.
Memik başkanın fikrine sonuna kadar katılıyorum. Kulüplerimizin kurtuluşu alt yapılardan ve kendi öz evlatlarından geçer. Sayısız yabancı alıp, milyon Euro’lar vermek yerine böyle bir yapıya bürünmek gerekiyor. Amaaa…
Bunu yapmak için alt yapın olacak, bunu yapmak için vizyon olacak. Bunu yapmak için bu oyuncuları oynatabilecek yürekli teknik direktör olacak. Eh.. Gaziantep FK’da da bunların hiçbiri olmadığına göre Memik Yılmaz başkanın maalesef yapmak istedikleri zor gibi görünüyor. Acaba, Memik başkana alt yapıyla ilgili, oyuncularla ilgili nasıl vaatler veriliyor bilmiyorum ama, biraz gerçekçi olunması gerekiyor. Bugün Altınordu’nun 12-13 yaş kategorisindeki takımlar Katar’a maç oynamaya giderken, bizim alt yapıdaki takım 5’e 2 oynayıp günü geçiriyorlar. Siz, alt yapıdan başlayarak A takım tesislerinin çatalını, bıçağını, halısını ve havasını değiştirmediğiniz takdirde bu iş olmaz. Gaziantep FK’da yerli bir takım kurulması için çok çalışmak gerekiyor. Bunun için dingil kırılmadan yol göstermek istiyorum. Memik Yılmaz heyecanlı, bu işi 10 yıldan buyana severek yapıyor. Adam şu anda elini değil, gövdesini taşın altına koydu. Bari hayal kırıklığı yaşamasın. Gerçekleri söyleyin ve “Bizim alt yapımız yok başkanım” deyin. O nedenle elimizdekilere sahip çıkın ve kiralık gidenleri ikna etmeye çalışın. Çünkü, Beşiktaş’ı, Trabzonspor’u ve İstanbul’u görenler buraya gelir mi? bilmiyorum ama Adnan Erkan ve Memik Yılmaz’ın bu isimleri ikna etmesi gerekiyor. Gerisine de yerli mi alırsınız, yoksa yabancı mı? bilemem..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi