Gaziantep FK’nın omurgası bozuluyor!

Geçtiğimiz haftalarda gerek başkan Memik Yılmaz ile gerekse Sportif Direktör Adnan Erkan ile yaptığım birebir görüşmelerde takımın iskelet kadrosunun durduğunu söylediler. Aynen öyle..
Günay, Papy, Ertuğrul, Arda, Furkan, Jevtovic, Maxim, Mustafa Eskihellaç, Ömürcan, Sagal, Lazar Markovic gibi isimler şu anda bu takımın iskeletini oluşturuyor.. Haa, bu isimlerden Maxim kesin gidecek gibi, Lazar Markovic Trabzon’da kalacak, Sagal dönmeyebilir, Günay ve Papy Djilobodji İstanbul’u gördü gelirler mi? bilmiyorum. İşte bunları hesap edersek o zaman ne iskelet kalıyor, nede omurga..
Yani, Gaziantep Futbol Kulübü’nü aslında zor bir süreç bekliyor. Bu süreçte yönetim taşın altına eline koymaz, şehirde verilen sözler yerine getirilmezse gelecek sezon biraz daha sıkıntılı olur. Çünkü, Maxim’i verirseniz, Markovic’i gönderirseniz, bir kaç oyuncunun da gelmediğini hesap edersek o zaman 10’dan fazla transfer gerekiyor bu takıma. Bu transferi yapmak için pamuk ellerin cebe girmesi şart. Memik Yılmaz başkan çabalıyor, mücadele ediyor ama verilen sözlerinde yerine getirilmesini bekliyor. Aksi halde yine bir değişim olabilir benden söylemesi..
Kendi özüne dönmek isteniyor. Hangi alt yapıyla özüne dönecek bu kulüp bilmiyorum. Çünkü, 5-6 yıldır iş bilmezlere teslim edilen, antrenman dahi yaptıramayan, antrenman programı dahi hazırlayamayan isimlerin “Alın topu 5’e 2 oynayın” dediği oyuncularla mı? süper ligde mücadele edeceksin. Mümkün değil. Başkanın, yönetimin biran önce şapkayı masaya koyarak önce A takımı, ardından Alt yapıyı düzene sokmaları gerekiyor. Çünkü siz, “öz evlatlarımızla oynayalım, alt yapıdan aldığımız oyuncularla ligde tutunalım” derseniz bırakın paraşütü, direk yere çakılır bu takım. Onun için, A takım teknik heyetinden takımına, alt yapısından tesislerine kadar bir kere yapılanma gerekiyor. Ondan sonra ne yapılması gerekiyorsa yapılır.. Ama şu bir gerçek! Gaziantep FK takımında kilit oyuncular giderse ne iskelet kalır nede omurga.. Şu anda başkanında, sportif direktöründe harıl harıl çalışması gerekiyor.

BASKETBOL LİGDE KALMALI
Yıllardır rahat rahat koltuğumuza oturup izlediğimiz Gaziantep Basketbol takımının ligde yaşaması gerekiyor. Çünkü, bu kulüp büyük emekler verilerek buralara getirildi. Şu anda üst üste alınan iki galibiyet hem bizleri hemde takımı rahatlattı ama, kalan 4 maçta da aynı ciddiyetle yola devam edilmeli. Boray Dai ne yapar, ne eder bilmiyorum ama, bu takımı çok iyi konsantre ederek ligde kalmasını sağlamalı. En çok kendisinin emeği var. Onun için emekleri boşa gitmemeli. Gaziantep her kulvarda Süper Ligi hak ediyor. Basketbolda da burada olmak gerekiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi