Gaziantep FK’yı bekleyen tehlike! Şimdi ne olacak?

Bu sezon en akıllı işi yaparak deprem sonrasında ligden çekilen Gaziantep FK, hem ekonomik olarak hemde puansal olarak rahat bir nefes aldı. Bu sezon ligden düşme potasına giren takımlardan biride belki Gaziantep Futbol Kulübü olacaktı. Çünkü, haftalardır iyi gitmeyen, puan kazanamayan ve ekonomik olarak dibe vuran bir takımdı Gaziantep… Erol Bulut sonrasında Erdal hocayla çıkılan üç maçtan 2’sini kazanan bu takım son maçta maalesef Antalya’dan eli boş dönerken düşüş başlamış ve hayal kırıklığı yaşanmıştı. Yeni başkan, yeni yönetim hazırlığı yapılırken 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem aslında Gaziantep FK’nın kurtuluşu oldu. Önce ligden çekildi, sonra futbolcuları kiralık gönderip yükünü azalttı. Ve gelinen noktada şimdi taraftarla, futbol camiasıyla kenetlenmeye başladı Gaziantep… Memik Yılmaz başkan bu takımı özüne döndürmek için çalışıyor. Bakalım aşı tutacak mı? Bekleyip görmek gerekiyor. Bununla birlikte gelecek sezonun planlarını yapan Gaziantep Futbol Kulübü’nde aslında başka planlarda var. Örneğin Maxim dönecekmi? Lazar Markoviç Trabzon’da kalacak mı? veya bu oyuncular giderse kulüp ne kazanacak. İşte bunlar konuşuluyor. Ama, Gaziantep Futbol Kulübü bu sezonu kurtarmanın yanında gelecek yılında hazırlığını yapmak zorunda. Bu kulüp şimdiden, yönetimini, hocasını ve kadrosunu oluşturması gerekiyor. Bunun içinde Maxim’in, Markovic’in, Günay’ın, Djilobodji’nin ve diğerlerinin durumunun netleşmesi gerekiyor. Gaziantep FK’nın yaşaması için bence bu oyuncuları gönderip para kazanmak gerekiyor. Onun için, akıllı bir transfer politikası izlenmek zorunda. Birde bu futbolcular olmazsa Gaziantep FK yönetiminin daha çok çalışması gerekiyor. Çünkü, çok futbolcu lazım, çok çalışmak lazım ve transfer gerekiyor. Bunun içinde Gaziantep yönetimine büyük iş düşüyor.

ADAM VOLEYBOL NEREDE HATA YAPIYOR?
Üç yıldır yakından takip ediyorum. Finale kadar gel, kıl payı son maçta Sultanlar Ligi’nin kapısından dön. Olacak şey değil. O kadar para harca, o kadar organizasyon yap ama bir türlü hedefine ulaşama. Bunun nedenlerini acaba yönetim, teknik heyet oturup düşünüyorlar mı? Mutlaka düşünüyorlardır. Bu hafta final maçlarına gidemesekte ekranda izledik ve takip ettik. Özellikle son Beşiktaş maçında yapılan teknik hatalar, oyuncu değişiklikleri maçı aldı götürdü. Siz buraya kadar gelmişsiniz, eliniz arkada maç izliyorsunuz. Oyuna başladığınız oyuncuları kenara alıp, şu ana kadar hiç oynamayanları oynatıyorsunuz. Bu nedemek? Biz yiyemiyoruz, alın siz yiyin.. İdris bey ve Hatice hanımın emeklerine üzüldüm. O kadar emek var ki, gelip sadece bir maçta teknik hatalarla kaybediyorsunuz. Yazık oldu.. Seneye ne olur? bilmiyorum ama artık onlarında heyecanı kalmadığına inanıyorum..

BORAY DAİ’YE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Gaziantep Basketbol adına gönlümüz hep rahattı. Koltuğumuza oturduğumuzda her zaman maçı kazanacak hissini bize veriyordu bu takım. Ama, deprem sonrasında dibe vuran bir takım, maç kazanamayan oyuncular çıktı ortaya. Neyse ki, bu hafta Galatasaray maçını kazanarak kritik bir galibiyet aldılar. Bence kurtuluşun kapısın araladılar. Bu saatten sonra ise Gaziantep Basketbol’un düşmemesi için herkesin vargücüyle çalışması gerekiyor. Özellikle, bu konuda her zaman takdir ettiğim, desteklediğim ve çok güvendiğim isim Boray Dai’ye büyük iş düşecek. Çünkü, onun Gaziantep basketboluna verdiği emek inkar edilemez. Onun için Boray Dai’nin bu hafta ve önümüzdeki haftalarda oyuncuları çok iyi motive ederek bu takımın ligde kalmasını sağlayacağına inanıyorum. Haa, Boray Dai’nin elini güçlendirmek içinde başkan ve yönetimine büyük iş düşüyor. Benden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi