Gaziantep FK, kiralıklar ve Erdal Güneş

Deprem sonrasında Gaziantep FK’nın yaptığı en doğru iş ligden çekilmek olmuştu. Niye; çünkü ekonomik krizin içerisine girmiş ve darboğazdan çıkamayan bir kulüp vardı. Bununla birlikte düşme potasında yer alan bir takım ve haftalardır kazanamayan bir ekip vardı. Ligden çekilmek en doğru karar olsa gerekti. Memik Yılmaz başkan bunun kararını bir günde vererek takımın kurtuluşunu sağladı. Tabi bu kurtuluş sonrasında yaşamakta çok önemli. Yaşamak için ne yapılması gerekiyor, bunların yapılması içinde önce takımın yükünü azaltmak ve futbolcuları kiralık olarak göndermek en doğru seçenekti. Ve öylede oldu. Gaziantep Futbol Kulübü 15 futbolcusunu kiralık gönderdi, 5 oyuncu ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Şimdi kulübün yükü azaldı ama, gelecek yıl yaşamak için birşeylerin yapılması gerekiyor. Kiralık giden oyunculardan hangileri tekrar buraya döner bilemiyorum ama, İstanbul’u, Beşiktaş’ı Trabzonspor’u ve diğer kulüpleri gören oyuncuların çokta buraya dönüp geleceğine sanmıyorum. Haa, o zaman yönetimde şimdiden akıllı davranıp bu işi kazanç kapısı olarak görmesi gerekiyor. Satabildiğini satmalı, kulübün kasasına 3-5 milyon neyse para koymalı. Bunun için de işi bilenlerle masaya oturmak gerekiyor. İskelet kadro duruyor dedik ama, bu iskelet kadronun ayakta kalması içinde doğru hamleler yapılması ve doğru desteklenmesi de şart.
Hatta yeni sezon için duygusal olmak yerine gerçekleri görerek hareket etmek gerekiyor. “Bizim evladımız” derseniz hata yaparsınız. Gaziantep Futbol Kulübü’nde hata yapmamak gerekiyor. Yoksa bu sezon yaşadıklarımızı, yeni sezonda daha büyük yaşarız benden söylemesi.
Gelelim Erdal Güneş’in durumuna.. Kendisini severim, başarılı olması için her zaman destekledim ve desteklemeye devam ederim. Ama, Erdal hocam bu takım ligden çekildikten sonra ne yaptı? Bir çok antrenör ve teknik adam kendisini geliştirmek için bırak Türkiye’deki teknik direktörleri yurt dışında önemli ve marka isimlerin yanına gitti ve geldiler. Bizim Erdal hoca ne yaptı? olmayan ve yıllardır futbolcu yetiştiremeyen alt yapıdan aldığı çocuklara antrenman yaptırdı bu süreçte. Pess Erdal hocam. Size takım teslim edilmiş, siz gelecek planları yerine olmayan alt yapıyı geliştirmek için çabalıyorsunuz. Bu süreçte keşke kendiniz için birşeyler yapsaydınız. Ama olmadı. Şimdi, yeni sezonda çok daha büyük bir yükü sırtınıza yükleyecekler. Bu takımın bir mağlubiyetinde Allah korusun bütün şimşekler sana dönecek. Ama, ekibini kurabilseydin, güçlenebilseydin, kendin için şu iki aylık süreçte çalışabilseydin ne güzel olurdu. Haa, yeni sezonda başkan ve yönetim genç bir teknik adamın riskini alır mı? onuda merak ediyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi