Gaziantep’in sporla sınavı! Futbolda yokuz, baskette dibe vurduk

Nereden başlasam, nasıl yazsam bilmiyorum. Bir şehrin futbol takımının olmaması ne kadar acı bir şey. Gaziantepspor’un kapısını kilit vurulduktan sonra ve yaşananlardan sonra “İyi ki Gaziantep FK” var dedik. Sayın Adil Konukoğlu’na ne kadar teşekkür etsek az. Çünkü, büyük bir emek vererek, gecesini gündüzüne katarak bu takımı Süper Lige çıkardı. Ve Gaziantep’in Süper Lig’de olmasını sağladı. Tabi, sonraki süreçte yönetimsel sorunlar, ekonomik krizler ve şehrin ilgisinin azalması Gaziantep Futbol Kulübü’nü darboğaza soktu. Hele hele bu sezon başından buyana yaşanan ekonomik kriz ve yönetimsel problemler takımı zorda bıraktı. Neyse ki, deprem sonrasında Memik Yılmaz ve vali bey doğru bir karar alarak Gaziantep FK’nın ligden çekilmesini sağladılar. Gaziantep Futbol Kulübü’nün ligden çekilmesi aslında Gaziantep futbolunun kurtuluşu oldu. Gaziantep hem parasal sorunlardan kurtuldu, hemde bu sezon küme düşmekten. Ama, “Başın düşerse dara, Adil Konukoğlu’nu ara” olmamalı. Adil beyinde kendine göre işleri vardır. Bu kulüp kendi kendini yönetebilmeli. Bu takımın olmaması bizim için futbolun ne tadı kaldı ne tuzu. İnanın maçları izlerken keyif bile almıyorum. Neyse, bu sezondan ders alarak geleceğe bakmak gerekiyor. Memik başkan çok istekli ve bu takımın derdine derman olacak gibi. Yolu açık olsun.

BASKETBOLA NE OLDU?
Futbolda bunları yaşarken gururla izlediğimiz, çok güvendiğimiz basketbolda dibe vurduk. Aslında kadro bakımından iyi bir ekibe sahip Gaziantep Basketbol. Orada Boray Dai gibi tecrübeli, işi bilen, bırakın Türk basketbolunu, dünya basketbolunun yakından tanıdığı ve herkesle birebir diyaloğu olan birisi var. Ama, onunda bu sezon eli-kolu bağlandı. Neden? hem Avrupa’da hemde ligde mücadele etmek kolay olmadı. Üstelik en iyi basketbolcular sakatlandı ve uzun süre oynamadı. Depremin sonrasında ise en büyük hata ligden çekilmemek oldu. Bu deprem sürecinde Avrupa’dan elenen bu takım, ligde toparlanır derken maalesef sıkıntılar çığ gibi büyüdü. Sonuçlar vahim hale geldi. Çünkü, yönetimsel sıkıntılar oldu, ekonomik sorunlar oldu. İster istemez herkes kendi işiyle ilgilenmek durumunda kalınca Gaziantep Basketbol’da bugünlere geldi. Haa, ligde kalır mı, düşermi bilmiyorum ama, şu anda kalacak gibi gözükmüyor. Yıllarca verilen emeğe yazık olacak. Bende henüz maçlar oynanırken, nasıl önlem alınacaksa alınsın. Bu takım bu ligde yaşasın.İstanbul’a gitmek aslında büyük hataydı. Burada hiç değilse taraftarın baskısıyla bu takım maç kazanıyordu. Ben Boray Dai’nin yerinde olsam bırak uçakla dönmeyi, bu basketbolcuları otobüsle alır buraya getiririm. Gelsin burada oynasınlar ve maçlarını kazansınlar.. Yoksa yazık olacak.

UMUDUMUZ ADAM VOLEYBOL VE ALG
Futbolda ve basketbolda kayıplarda olan Gaziantep’in umudu Adam Voleybol ve ALG Futbol takımı. Her iki takımımızda büyük çaba ve emekle bugünlere geldi. Birisi Sultanlar Ligi’nin kapısını araladı, diğeri geçen yıl olduğu gibi Süper Lig şampiyonluğunu kovalıyor. Adam Voleybol takımı İdris ve Hatice Bilginsoy’un maddi ve manevi büyük desteğiyle bugünlere geldi. Son iki yıldır kazan şampiyonluğun bu sezon kesin olduğunu söyleyebilirim. Çünkü, takım ve alınan sonuçlar bunu gösteriyor. Bu arada futbolda gururumuz olan ALG ise geçen yıl olduğu gibi bu sezonda o kupayı Gaziantep’e getirecek. Ali Gözcü başkan hiçbir zaman maddi ve manevi desteğini esirgemiyor. Gaziantep’in her zaman gururu oldular olmaya devam ediyorlar. Ali başkanın emeklerinin ve desteğinin olduğu bu ortamda ben inanıyorum ki, bu takım Süper Lig şampiyonluk kupasını yine Gaziantep’e getirecek.

POLİSGÜCÜ BİLDİĞİMİZ GİBİ
Hokeye gelince. Polisgücü yıllardır başarıyı kimseye kaptırmayır. Neden? Çünkü Mehmet Kaplan’ın büyük desteği ve bu işi sevmesi hem takımın hemde Türkiye hokeyinin gelişmesinde büyük pay sahibi. Geçtiğimiz ay salonda kızlarda ve erkeklerde namağlup şampiyon olan Polisgücü, açık alanda ise Alanya’da yine tarih yazdı. Kızlarda ve erkeklerde yine namağlup lider bu takım. Yusuf Kasım’ın tecrübesi ve hokey bilgisi takıma yansıyınca sonuçta kendiliğinden geliyor. Eh.. Hokeyin Galatasaray’ı olan Polisgücü’nün en büyük şansı ise Mehmet Kaplan gibi değerli bir spor adamının takımın başkanı olması. Onun ilgisi, desteği, maddi ve manevi desteği zaten takımın başarısını ortaya koyuyor. Hokeyde yüzümüzü güldüren başkanından, hocasına, takımından malzemecisine kadar hepsine teşekkür etmek gerekiyor. Ayrıca, bu takımla birebir ilgilenen Mahmut Saman’ı da unutmuyorum. Onun desteği ve ilgisi hem Mehmet başkana yardımcı oluyor, hemde takıma özgüven veriyor. Yolunuz açık olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi