Gaziantep futbolda nasıl dibe vurdu! Nerede hata yapıldı?

6 Şubat’ta arka arkaya yaşadığımız deprem felaketinden sonra normal hayata dönmek bir zor olacak gibi. Sonuçta hayat devam ediyor ama, psikolojik olarak düzelmemiz biraz zor gibi. Bu ortamda futbolu, sporu konuşmak bile zor gibi gözüküyor. Her şeye rağmen bizlerde görevimizin başındayız ve takipteyiz. Şu anda Gaziantep Futbol Kulübü ne olur, ne yapar belli değil ama başkanlık için kolları sıvayan Memik Yılmaz’ın heyecanı, yıllardır kulübün içerisinde olması büyük bir avantaj. Memik Yılmaz’ın şimdiden yönetimini, kadrosunu, teknik ekibini belirleyip geleceği düşünmesi gerekiyor. Bunu yaparsa, şehirden de destek alırsa ben gelecek yılın daha iyi olacağına inanıyorum.
Fakat, şu anda bakıldığında bu şehir futboldan mahrum olmuş durumda. Bu sezon hem ekonomik sıkıntılarla boğuşan, hemde darboğaza girerek ligde büyük kayıplar yaşayan Gaziantep Fk’nın deprem sonrasında ligden çekilmesiyle bu şehir futbolu kafasında bitirdi. Yıllardır büyük problemlerle uğraşan Gaziantep, futbolda sonunda dibe vurdu. Gaziantep gibi 4 milyona yakın nüfusu bulunan bu şehrin bir futbol takımının olmaması bakın ne kadar acı bir gerçek. Gaziantep FK’nın ligden çekilmesiyle bunu bir kez yaşadık ve gördük. Dilerim kısa sürede yeniden ayağa kalkarız ve Süper Lig’de oluruz..
Peki, bu duruma nasıl gelindi?
Gaziantepspor göz göre göre kaybedildi. Sırf rant uğruna, tesislerin yeri uğruna asırlık kulübün kapısına kilit vuruldu. Yıllardır tek destek görmeyen Gaziantepspor bugün sadece ismiyle gündemde. Hiçbir kulvarda ve hiçbir yerde yok. Buna rağmen kendimizi Gaziantep FK ile “İyiki Var” diyerek avuttuk. Maalesef son yıllarda burada yapılan yanlışlarda Gaziantep FK’yı dibe vurdurdu. Büyük sıkıntılar yaşandı, papatya fallarıyla başkan aranmaya çalışıldı, kulübe yönetici bulunamadı. Neden? İşbilmezlik, yönetimsel sorun, Menejer oyunları ve abidik-gubudik işler devreye girince Gaziantep Futbol Kulübü adeta her konuda dibe vurdu. Siz, “Ben bilirim” derseniz bugün yok olursunuz. Gaziantep Futbol Kulübü maalesef iki yıldan buyana büyük sıkıntılar yaşadı. Hele hele Türkiye’nin tek borçsuz kulübü diye övündüğümüz bu kulüp biranda borç batağına girdi. Neden mi? çünkü işi bilmezseniz menejere ve teknik direktörlere teslim olursunuz. Attığınız imzanın kulübü ne kadar zarara uğrattığını hebap etmezsiniz olan size değil, bu şehrin kulübüne ve hayallerine oluyor. Nitekim öyle oldu. Eğer bu kulüp ligde yoluna devam etmiş olsaydı bugün çoktan küme düşmüştü. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden sonra neyse ki, ligden çekildi ve şu anda hakları baki olarak kaldı. TFF’nin kararı sonrasında Gaziantep yeni sezonda yoluna devam edecek. Ama, şimdiden önlem alınmazsa, iyi bir yönetim, iyi bir tenik ekip kurulmazsa bu kulübün sıkıntıları devam ediyor. O nedenle, geleceğimizi kurtarmak ve bu şehrin Süper Lig’de olması için şimdiden pamuk eller cebe. İyi bir kadro ve iyi bir ekiple yola devam edilmeli. Yoksa, gelecek yıl aynı tas, aynı hamam olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi