M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Pandora’nın kutusu! Gaziantep FK'da kutudan neler çıktı neler?

Gaziantep Futbol Kulübü’nde kaos  son günlerde zirve yaptı. Pandora’nın kutusu açıldı içinden neler çıktı neler.. Olanları görünce “tarih tekerrür ediyor demekten kendimi alamadım. Gaziantepsspor’un yaşadığı süreç film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.
O süreci yeniden anlatıp hafızaları zorlamaya gerek yok. Herkesin malumu zaten. Gelelim GF Kulübüne. Adil Konukoğlu’nun gayreti ve inadı ile süper lige dönüldü. Allah var, Mehmet Büyükekşi’de sivil toplum örgütü tecrübesi ve Müslüm Özmen’in gayreti ile güzel yönetti süreci. Vesayet kabul etmediğinden başarılı iken elini eteğini çekti kulüpten.
Kim işaret etti ise Cevdet Akınal geldi göreve. Aslında A.Fikret Kileci ve Erhan Özmen’le birlikte iyi bir ekipte oluşmuştu. Dananın kuyruğu “Kulübün Erol Bulut’a teslimi” konusunda koptu. Bu kopuş sonun başlangıcı oldu. Bu ikilinin ayrılması ile kulübün anahtarı Erol Bulut’a teslim edilmiş oldu.
Her zaman söyledik yine tekrar edelim. Bir spor kulübünü batırırsa transfer yanlışları batırır. Nitekim öyle oldu.  Para ver al.. gönder para öde. Kendi şirketinde genel müdürle üç yıllık anlaşma yapmayanlar, teknik direktörle opsiyonsuz, üstelik tazminatı korkunç  mukavele yapıyor. Kimse de “ne yapıyorsunuz, böyle mukavelemi olur”demiyor.. diyemiyor. Bu teknik direktörde ilk fırsatta kulübü jurnalliyor. Teknik Direktörler patron değil çalışandır. Sumudica’yı gönderenler Erol Bulut’u gönderemiyor. 
Olacakları yıllarca  yazan basın mensuplarınıdinleyen ve fikir soran birileri olsaydı bunlar önlenemez miydi, diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Başkan yok. Yeni başkan papatya falı ile aranıyor. Kulübün bilançosunun ateşten gömlek olduğunu gören şehri bile terk ediyor.
Futbolu bilenler bu kulübü yönetmezse, “bul yetiştir, oynat kazan, sat kazan” çarkı çalışmaz sabu kısır döngü böyle devam eder. “Parayı veren düdüğü çalar” tekerlemesi futbol için geçerli değil. Her konuyu ortak akılla yöneten kentte, spor için maalesef bu düşünce yok. Bu şehir futbolda bir Asım Atmaz, Mecit Özdinç, Boray Daiçıkaramamanın sıkıntısını yaşıyor. Böyle giderse yaşamaya da devam edecek..!
Bu süreç bir şekilde aşılır. Fakat aynı şeylerin tekrar etmemesi için Gaziantep Futbol Kulübü, apoletinde futbol geçmişi olanlar tarafından yeni baştan dizayn edilmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi