VAR var diyor! Hakem yok diyor! Gaziantep FK’nın hakkını kim verecek?

Beşiktaş maçı geride kaldı ama halen konuşulmaya tartışılmaya ve gündem olmaya devam ediyor. Gaziantep Futbol Kulübü ile Beşiktaş arasında geçtiğimiz hafta oynanan Süper lig karşılaşmasında Beşiktaşlı N’Koudou Kitsiou’ya yaptığı faul sonrasında Kitsiou kendini yerde bulurken maçın hakemi Atilla Karaoğlan “ittirme var” diyerek kırmızı kartı göstermedi. Beşiktaş karşılaşmasının var odası ittirme yok, faul var demesine rağmen ve üstelik var odası maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ı uyarmasına rağmen hakem, cami ne kadar büyük olursa olsun hoca bildiğini okur misali kendi kararını verdi. Ancak, Mehmet Büyükekşi ve Müslüm Özmen ikilisinin Türkiye Futbol Federasyonu bir ile imza atıp ilk kez şeffaf bir yönetim göstererek Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçın var odası kayıtlarını gün yüzüne çıkardılar.

BEN DEMİYORUM TFF DİYOR

Gaziantep FK maçında hakem Atilla Karaoğlan’ın önemli bir hata yaptığını Türkiye futbol federasyonu maalesef kamuoyuyla paylaştı. Bu paylaşımdan sonra Atilla Karaoğlan tahmin ediyorum iyi bir ceza alacaktır. Alması da gerekiyor. Türk futbolunun düzlüğe çıkması, kendine gelmesi ve Türk futbolunun şeffaf yönetilmesi konusunda Büyükekşi ve yönetimine büyük iş düşüyor. Özellikle kendi bildiğini okuyan ve Türk futbolunu her zaman geriye götüren bu tür hareketleri yapan hakemleri bir kere temizlemek gerekiyor. Bugün Gaziantep Futbol Kulübü’nün hakkı apaçık katledildi. Peki yarın diğer kulüplere aynısı yapılmayacak mı?

GAZİANTEP FK YÖNETİMSEL SORUNU ÇÖZMELİ

Gaziantep FK’da kendi içerisinde yönetimsel sorunları gidermeye çalışırken bu tür sorunlarla uğraşmayı düşünmüyorlar bile. Ama Gaziantep Futbol Kulübü’nün hakkını kimseye yedirmemek gerekiyor. Gaziantep FK, bence gerekli itirazları yapıp kendi içindeki yönetimsel sorunları bir tarafa bırakıp ve ekonomik problemleri aşıp artık kulübün geleceğini düşünmek zorunda. Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta hakem Atilla Karaoğlan belli ki bu kulübün hakkını göz göre göre katletti. Şimdi Türkiye futbol federasyonu Gaziantep FK’nın bu maçıyla ilgili nasıl bir karar verecek merakla bekliyorum. Ancak beni mutlu eden tek taraf Türkiye futbol Federasyonu’nun yıllar sonra şeffaf bir şekilde yönetilmesi, aynı zamanda bunları da kamuoyuyla açık yüreklilikle paylaşması kayda değer bir şey. Ama şu bir gerçek TKF'nin yaptı bu paylaşımları ve bu Şeffaflığı dört büyükler kabul ederler mi? Bilmiyorum ama Mehmet Büyükekşi ve ekibi bu görevde olduğu sürece kabul etmek zorunda kalacaklar. Hem Gaziantep’te Beşiktaş maçında hem de Sivas spor ile Galatasaray arasında oynanan maçta hakemlerin çok önemli hatalar yaptığı açıkça ortada eğer ki bu hataların devam etmemesi isteniyorsa TKF'nin hakemler konusunda net ve kesin kararını vermek zorunda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi