Gaziantep FK nasıl bu hale getirildi?

Yalnış transferler, döviz kurunun darbesi, ekonomik kriz ve yönetimsel sorunlar üst üste gelince Gaziantep Futbol Kulübü darboğaza girdi.. Eh.. Futbolda girdiğin bu darboğazdan çıkmak öyle kolay değil. Bakın bugün Gaziantepspor, Malatyaspor, Mersin İdman Yurdu, eski Kayserispor ve say sayabildiğin kadar.. Bu kadar kulüp battı gitti. Çoğu yeniden ayağa kalktı ama bir çoğunun da kapısına kilit vuruldu. Bugün baktığımızda Türk futbolu gerçekten büyük sorunlar yaşıyor. En az borcu olan kulübün 600-700 milyon TL borcu var. Bunlardan birisi de maalesef “ Türkiye’nin örnek kulübü, tek borçsuz kulübü” dediğimiz Gaziantep Futbol Kulübü oldu.. Son yıllarda yapılan hatalar, üst üste alınan transferler, parayla alıp, parayla gönderilen futbolcular derken yeterli desteği bulamayan bu kulüp bugün darboğazın tam dibine düştü.
Şimdi ne olacak? diye hesap kitap yapıyoruz. Bu kulübün kurtuluşunun tek çaresi var para.. para.. para… Başka yolu yok.
Gaziantep Futbol Kulübü için kritik bir süreç bugün başlıyor. Yönetimi olmayan, futbolcuları kara kara düşünen bu kulübün nasıl bir yol izleyeceğine, yol haritasına karar verilecek bu hafta. Çünkü, paranın olmadığı yerde saadette olmaz. Bugün 100 milyon TL’den fazla vergi borcu, SGK borcu, futbolcu ödemeleri, teknik heyet ödemeleri derken Ocak ayında yapılacak olan transferlere ödenecek paralar… Yani uzun sözün kısası kulüp batma noktasında. Bunun tek sebebi var yanlış yönetilmek, yanlış idare edilmek.
Durum böyle olunca, “Yetiş Adil Konukoğlu, yetiş Fatma Şahin” denilmeye başlanıyor.
Peki soruyorum; yazık değilim mi bu paralara. Yazık değil mi? Adil Konukoğlu’na, yazık değilmi Fatma Şahin’e… Siz hata yapın sonra borcu birileri ödesin. Ayıp bee.. Gaziantep Futbol Kulübü, Adil Konukoğlu ve Mehmet Büyükekşi döneminde örnek gösteriliyordu. Ama bugün borç batağı diye yazılıyor ve böyle gündeme geliyor. Peki, Konukoğlu, belediye, valilik nereye kadar para verecek? Bu böyle gitmez.. Sizin alt yapınız kalmamış, sizin kulübün yapısı kalmamış, alttan bir tane futbolcu çıkmamış ve 15 yıl geçse yine çıkmaz.. Çünkü, siz oranın bıçağını, çatalını, çimini, tesisini, hocasını, çalışanını herkes değiştirmezseniz yine çıkmaz. Tabi konumuz bu değil.. Fakat, kendi yağıyla kavrulmayan kulüpler bunun gibi batmaya mahkum.. Türkiye’nin borçsuz kulübü diye övündüğümüz Gaziantep Futbol Kulübü bu tür hatalardan batmaya mahkum. Bugün Gaziantepspor’un kapısına nasıl kilit vurulduysa, Allah korusun bu kulübünde gitmesine göz yumulursa vah Gaziantep’im vah.. Bu kadar yalnışlara kurban edilen bu kulüp, bu hafta içerisinde yapılacak olan kritik toplantılarla nasıl kurtulur bilmiyorum ama, şehrin önde gelenleri, bu şehirden para kazananlar pamuk eller cebe demek zorunda kalacaklar… Yoksa.. Sezon sonun paraşütsüz bu kulüp gider benden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi