M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Ben buradan görüyorum da…

Gaziantep Futbol takımı, Alanya’dan heybesine 2 gol doldurup puansız döndü. Çağdaş  Atan’la iyi bir ivme kazanan Kayserispor karşısından bu kez.Kitsiou, Ertuğrul takıma döndü. Merkel’de şans vermiş Erol Bulut.
Meşin yuvarlağın da oyunun kontrolü da yine rakip takımda. Önde baskı yaparak rakibi hataya zorlama peşindeler. İlk çeyrekte tempo düşüktü. Aklımda kalan; Ertuğrul’un kaleci geçip direğe takılan kafa vuruşu oldu.
Ev sahibi rakibin pas hatalarını bulduğunda hızlı çıktı,
şut imkanları da yakaladı. İkinci bölgede etkili olan Kayserispor ceza alanına sızmada başarılı olmadı.
Nadir gelişen hızlı çıkışta Gavranovic’in müsait durumda topu dışarı atması ikinci çeyreğin en ilginç anı idi.
Oyun orta alanda kilitlenince iki ekipte hızlı çıkışlara başvurdu. Bu kez ev sahibi hızlı çıktı ama Kitsiou direğe nişanladı. Hazırladıkları tuzağa yakalandı ev sahibi. Hızlı çıktı Kayserispor, Kemeni ceza sahasına girerken sert vurdu. Günay çaresiz.
Evet ilk bölümde konuk ekip topa hükmeden taraftı ama daha çok pozisyon ve şut üreten Gaziantep idi. Direkler korudu sarı-kırmızılıları.
İkinci bölüme hızlı başlayan taraf Gaziantep idi. Ve duran topla golü buldular. Maxsim  orta ve günün başarılı ismi şık bir kafa vuruşu ile skoru eşitledi. Golden sonra konuk ekip, orta alanı çabuk geçmeye devam etti. Bunda Jetkoviç’in geri dörtlünün arasına fazla girip orta alandaki arkadaşlarını eksik bırakması etkili oldu.
Son üçte bire girildiğinde oyunda gözükmeyen Sagal yerini Pekhart’a bıraktı. Maxsim ve Furkan etkilerini artırınca üst üste şut şansı buldular. Giderek iki kalede de pozisyonlar fazlalaştı. Kaleciler ön plana çıkmaya başladı.
Son çeyrekte Çağdaş Atan’dan üst üste hücum oyuncusu hamlesi geldi. Ve bunun meyvesini; Onur’un harika pasını değerlendiren Ramazan’ın vuruşu ile aldı. Uzun zaman sonra sahasında yenilgi ile tanıştı kırmızı-siyahlılar.
Kendi silahına kurban oldu Gaziantep.Doğrudur.!
Şansızlıkta vardı. O da doğru..!
Benim gördüğü bile göremeyip orta alan zafiyetine önlem alamayan Erol Bulut üç puanı ikram ett.
Çok daha doğru..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi