Bu takımı izlerken keyif alıyorum!

Futbolu olduğu kadar basketboluda yakından takip ediyorum. Fırsat buldukça Gaziantep Basketbol maçlarını kaçırmamaya çalşıyorum. Ve o günlerden birisiydi önceki akşam. Gaziantep Basketbol ligde olduğu kadar Avrupa’da da adından bahsettiriyor. Avrupa Şampiyonası maçını büyük bir heyecanla ve keyifle izledim. Üstelik taraftarların da büyük ilgisi vardı. Eh.. bu takımda gelenlerin yüzünü kara çıkarmadı ve Avrupa’da ikinci galibiyetini aldı.. Ama farklı bir gözle bakmamız gerekiyor. Bizim işimizin adı bu..
Gelelim asıl meseleye…
Gaziantep Basketbol takımı zaten az bütçeyle çok iş yapan bir takım. Yıllardır kimseye yük olmadan kendi yağıyla kavrulmaya devam eden bir kulüp. Üstelik, yıllardır Gaziantep’in Basketbol sevgisini tatmin eden bir takım. Bu takım Süper Lig’in vazgeçilmezlerinden oldu. Hatta Süper Lig’in olmazsa olmazı. Federasyon ve basketbol camiası Gaziantep’i hep görmek istiyor. İşte bunları elde etmek kolay olmadı. Cengiz Şimşek başkanlığında, genel menejer Boray Dai bu takımın bu günlere gelmesinde büyük çaba harcadı. Gaziantep Basketbol takımı ilgi gören, her basketçinin gelmek istediği bu kulüp haline dönüştü. Dedim ya; Boray Dai kimseye yük olmadan az bütçeyle çok iş yapan bir isim. Sonuçta da Gaziantep Basketbol kazanmaya, izlettirmeye ve başarılı olmaya devam ediyor.
Avrupa şampiyonasında ise önce İsrail’den galibiyetle döndüler, sonra kendi sahasında Belçika takımı Antwerp’i yenmeyi başardılar. Bu maçta ortaya konulan görüntü, performans, hırs ve istek beni çok mutlu etti. Yöneticisinden teknik ekibine ve oyuncularına kadar herkes arzulu ve istekliydi. Boray Dai ve Tutku Açık ikilisi öyle bir takım oluşturmuş ki, herkes giydiği formanın hakkını vermeye çalışıyor. Öyle maaş gecikti, pirim yatmadı, bu maç rölantiye alalım gibi düşünen yok. Sahaya girende çıkanda görevini yapıyor. Bu görüntüyü gören taraftarlarda susmadan, yılmadan tezahüratlarını yapıyor. Gaziantep Basketbol takımı gerçekten bir kolej havasında. Birbirine kenetlenen ve yerlisiyle, yabancısıyla bir bütün olan takım. Bunlar çok güzel hareketler.
Ama, benim dikkatimi çeken bir iki isim oldu. Kimdi bunlar? alt yapıdan Boray Dai ve ekibinin bu takıma kazandırdığı Koray ve Emir Arda… Gaziantep Basketbol A takımının başarısı kadar alt yapıdaki başarısı çok önemli. Bu sezon iki oyuncu A takımla bırakın Süper Lig’i Avrupa’da forma giyiyorlar. Buda şunu gösteriyor. Bazı alt yapı uzmanları futbolu zimlere gömerken Gaziantep Basketbol takımın alt yapıdan pırıl pırıl gençler çıkarıyor. Bu gençlerin çıkması bir yana bunları oynatan Tutku Açık’a çok teşekkür etmek gerekiyor. Bu iş yürek ister. Tutku hoca bunu başarmış. Gaziantep Basketbol’un geleceği aydınlık. Boray Dai gibi bir genel menejeriniz olursa, sportif direktörünüz olursa, antrenörünüz olursa o zaman Korayların, Emirlerin sayısı daha çok artacaktır. Önümüzdeki yıllarda ise bu takımda en az 5 Gaziantepli basketbolcu forma giyecek benden söylemesi. Alt yapıdan pırıl pırıl yetenekli isimler geliyor. Başarı gelir ama, bu oyuncular kolay gelmez. Gaziantep Basketbol bunu başardı.. Emeğinize yüreğinize sağlık…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi