M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Havada..karada yeneriz..!

Yine Hatay’dayız.Hatay eşimin memleketi. Gaziantep Futbol Kulübü sayesinde şehrin güzellikleri konusunda hafızamı tazeleme şansı buldum.
Gaziantep F.K da kadro klasikleşti,ezbere sayıyoruz artık.Maç nerede ise golle başlıyordu.Gosta’nın vuruşunu kaleci Günay harika çıkardı.İlerde basan konuk ekip Gaziantep’in oyun kurmasına izin vemedi ilk yarı boyunca.Adeta ev sahibi gibi oynadılar.
Orta alanda üstünlük kurunca rakip ceza alanında da daha çok süre gözüktüler.”Nasıl olsa yeneriz” havasında oynayan Gaziantep F.Kulübü meşin yuvarlakla muhabettini bir türlü düzene sokamadı.
Abdülkadir-Jetkoviç çok geride,Maxsim’de çok ilerd olunca orta alan rakibin sayfiye evi oldu.Ev sahibi ilk şutunu 28nci dakikada atabildi,o da isabetsiz.
Kaleci Günay,Serkan’ın şutunda yine başarılı oldu.Oğuz’un şutu da üst direkten dönüşü Ümraniyespor adına şansız andı.
Değişiklikle başladı Erol Bulut,Mustafa yok,Pekhart çimende.Konuk ekip oyunun kontrolunu bırkatığı yerden devam etti.Tempo bir türlü yükselmedi.Oyun kendi halinde giderken Maxsim yine gösterdi klasını.Kendi gayreti ile penaltı yaptırdı ve tabelayı değiştirdi.Penaltı vicdanlarda soru işareti bıraktı.
Golden sonra da Ümraniyespor gayretli oyunu sürdürdü.Ama ceza alanında becerili değildi.Gole rağmen beklediği oyunu göremeyen Erol Bulut bu kez de Markoviç ile Ömürcan’ı aldı oyuna.
Değişikliklere rağmen de konuk ekip istediği gibi oynamaya devam etti.Final paslarında tercih yanlışlıkları ve son vuruşlarda isabetsizlik yaşadılar.Israrla aradıkları gole Mirsic’in penaltı vuruşu ile kavuştular.
Gaziantep Futbol Kulübü oyuncuları,bir puanlı Ümraniyespor’u küçümsedikleri için “Havada..Karada yeneriz”i kaleci Günay,üst direk ve Maxsim sayesinde tek puanla yetindiler.
Evet..Günay ve Maxsim gibi klas oyuncularınız varsa kimi zaman oynamadan da kazanırsınız.Ama her zaman değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi