M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Kazanmaya odaklanmak..!

Bir tarafta milyon euroların havada uçuştuğu  Galatasaray,diğer tarafta mütevazi bütçesi ile ligde var olma mücadelesi veren Gaziantep.Üstelik ev sahibinin seyircide 52 bine/bin üstünlüğü de var.Elbette süper bir sonuç beklentisi yoktu kırmızı-siyahlı camianın.Beklenen iyi bir futbol ve onurlu mücadele idi.

İlk perdenin etkili takımı hiç şüphesiz evsahibi idi.Meşin yuvarlağı iyi kullandılar,çok sayıda duran top şansıda buldular.Sol taraftan Kerem ile atak geliştirdiler ama Kitsiou da çoğuna izin vermedi.

Rakibin pas hatalarından faydalanıp ayağa seri paslarla pozisyon üretmeye çalıştılar.Muslera’yı pek zorlayamadılar.Rakip hücumda iken Jetkoviç ve Abdülkadir iyi bir ikili oluşturdu.Hızlı çıktılar,Maxsim pas,Sağal harika vurdu.Muslera çaresiz.İyi ki de kaldın be Sağal..!

Galatasaray golden sonra da baskısını artırdı ve gol geldi.Defanstan seken topu Gomis kafa ile tamamladı.İlk bölüm Boey’in direkten şutu,Abdülkerim’in kırmızı kart görmesi ile tamamlandı.

İkinci bölümde de eksik kalmasına rağmen topa daha çok sahip olan taraftı Galatasaray.Çok sayıda şut şansı buldular.Oyunu kendi sahasında kabul etti konuk ekip hızlı çıkma gayretinde idi. Son üçte bire girerken hamle geldi Erol Bulut’tan.Pekhart ve Markoviç oyunda.

Olivera’nın vuruşunun direkten çıkması şansız andı evsahibi için.Geride boş alanlar bulan Gaziantep,final paslarında hatalar yaptı.Sahanın çalışkan oyuncusu Mertens penaltı kazandırdı,Gomis’in vuruşunu kaleci Günay kurtardı.

Rakip on kişi ama Gaziantep oyunun kontrolunu bir türlü sağlayamıyor.Taktik anlayış,önce gol yememek şeklinde devam etti.Zaman zaman başarılı oldular ama bencillikler ön plana çıktı.

Son anlar Gaziantep’li futbolcuların kaçırdıkları ve uzatma dakikasında Seferoviç’in Kitsiou’ya çarpan vuruşunun gol olması ile bitti.

Gerçekten yazık oldu.Keşke Erol Bulut;on kişi kalan rakibi karşısında kazanmaya odaklansa ve oyuncularını inandırabilseydi.Üzücü..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi