Gaziantep FK adımlarını sağlam atıyor Kimler geldi? kimler gelecek?

Geçen yıl şaşalı bir transfer dönemi, şaşalı bir basın toplantısı ve eller havaya kaldırılarak ilk 5 hedefi gösterilmesi bir yana, ligin bitimine iki maç kala ligde kalan bir Gaziantep FK vardı.. Bolca transfer ve sınırsız harcama. Eh.. tüm bunlardan sonra bu sezonun planları, hazırlıkları başlarken gerek yönetim gerekse Erol Bulut biraz daha temkinli davrandı. Hele hele transferde sokağa atacak para olmayınca, işler biraz yavaş yürüdü.
Neden mi? Çünkü bu takım kendi yağıyla kavrulan ve bu sezona kadar hiç borcu olmayan bir kulüptü. Fakat, geçen sezon yapılan yanlış transferler, çok sayıda yabancı oyuncu alınması kasayı boşalttı. Üstelik bununla birlikte kur farkının oluşması ve tüm gelen oyuncuların dövizle transfer edilmesi makası iyice açmıştı. Eee, ne yapmak gerekiyordu? Gerek yönetim gerekse Erol Bulut’un ayağını artık yorganına göre uzatması gerekiyordu. Nitekim bu sezon öyle oldu. İlk etapta gençler alındı, şimdi takıma nokta isimler getiriliyor. Önce sağlık kontrolü, ardından sözleşme. Çünkü, bu kulübün boşa harcayacak ne zamanı var, nede parası.
Şu ana kadar Ömürcan, Arda, Valmir Veliu gibi isimler geldi. Mustafa Eskihellac, Lazar Markovic, Matej Hanousek gibi oyuncular sırada. Bu saatten sonra alacağın isimler nokta transfer olmalı. Yoksa, hazırlık dönemi, uyum sağlaması derken atı alan üsküdarı geçer. Ama, hazır gelecek isimler olursa, hem hocanın işi kolaylaşır hemde takımda eksik olmaz.
Bunlarla birlikte aslında bu sezon önemli bir isim daha geldi. Adnan Erkan… Futbolculuğundan tanıdığımız ve son yıllarda da Sportif Direktör olarak futbolun içerisinde olan birisi. Adnan Erkan’ı şöyle takdir ettim. Oyongo transferinde karar aşamasında “Olmaz” diyerek kulübü aslında büyük bir külfetten kurtardı. Neden? Oyongo çünkü sakatlık geçirmiş, haa iyileşmiş ama sezon ortasında ne olacağı belli olmadığından Adnan hoca bu ismi veto etmiş. Doğrusu da bu.. Çünkü, geçen yıl Sagal ve Borven olayı ortada. Bu isimlerden Gaziantep FK yararlanamadı. İstediği verimi alamadı. Onun için damdan düşenin halinden damdan düşen anlar demiş atalarımız. Adnan Erkan’ın da futbolun içerisinden gelen birisi olması kulüp adına büyük şans. Amaaa, yönetim ipin ucunu bırakmaması gerekiyor benden uyarması…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi