Gaziantep FK adımlarını sağlam atmalı

Geçen yıl başarılı veya başarısız geçti gitti. Önemli olan Süper Lig’de kalmaktı. Nihayetinde Gaziantep son iki maç kalada olsa ligde kalmayı başardı. Borçsuz çıkılan yolda, 300 milyon TL’den fazla borçla sezonu tamamladı. Şimdi artık, ayağını yorganına göre uzatma zamanı. Çünkü, şişkin olan kadroyu temizleme zamanı. Hele hele kur farkının uçtuğu, dolar ve Euro’nun tavan yaptığı bir ortamda kulübün ödeyeceği rakamlar 2-3 katı oldu. En düşük transfer ücreti verilen futbolcu 600-700 bin Euro… Eh bu parayı kim verecek? Böyle bir ortamda yeni sezon için transfer nasıl yapılır bilmiyorum ama, Gaziantep FK yönetiminin, teknik direktör Erol Bulut’un kulübün geleceğini düşünerek hareket etmesi gerektiği inancındayım.
Şu ana kadar iki oyuncu alındı. Birisi Gençlerbirliği’nden genç futbolcu Arda Kızıldağ, diğeri Kosovalı Valmir Veliu… Her ikiside genç gelecek vaad eden isimler. Yani bu transfer politikası şunu gösteriyor. Gaziantep ekibi artık gençleşiyor ve geleceğe bakıyor. Çok para vermekle bazı şeyler olmaz. Az parayla çok iş yaparsan başarılı olursun. Gaziantep yönetiminin bu ekonomik krizde az parayla çok iş yapması gerekiyor. Transfer çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürdüğünü tahmin ediyorum… Başkan Cevdet Akınal ve transfer komitesinin adımları sağlam atması halinde inanıyorum ki, külfet azalacaktır. Yoksa har vurup harman savururlarsa vay bu kulübün haline…
Ayrıca bir başka konu.. CEO Erhan Yüksek’in yerine Adnan Erkan getirildi. Adnan hocayı tanırım. Yıllardır futbol oynadı, ülkemizin başarılı kalecilerinden birisiydi. Futbolu bıraktından sonra futbolun içerisinden kopmadı. Konyaspor’da da güzel işler yaptığı inancındayım. Haa, burası Gaziantep.. Burada ne yapar bilmiyorum ama, biraz zamana bırakmak gerekiyor. Çünkü, bu kulüpte CEO’luk ve Sportif Direktörlük hiçbir zaman yürümedi. Yine zor gibi gözüküyor ama, önümüzdeki süreç ne gösterir merak ediyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi