Ayağını yorganına göre uzatma zamanı

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz, Türkiye’de de etkisini çok fazla gösterdi. Günlük gelen zamlar, üst üste akaryakıt zamları derken, insanlar yaşam mücadelesi vermeye başladı. Asgari ücretlinin çok zor geçinebildiği şu günlerde, Türkiye’nin gündem konusu bakıyorum, Türk futbolundaki başkanlar yasası.. Bu yasayı TBMM’ye getirenleri ayakta alkışlıyorum. Başta eski futbolcu milletvekili Alpay Özalan’ı, yine eski futbolcu milletvekili Saffet Sancaklı’yı tebrik etmek gerekiyor.
Çünkü, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.. Bu isimler Türk futbolunun içerisinde neler olup bittiğini çok iyi biliyor. Ve yöneticilerin, başkanların neler yaptığını çok iyi bilen bu iki kişi yasanın çıkmasında başrol oynadı…
Siz asgari ücretle 4-5 kişilik bir ailenin geçimini nasıl yaptığını düşünmezken birileri gelsin milyon dolar ve Euro’lar kazansın. 90 dakika oyna 50 bin TL prim al… Bunun yanında bir futbolcunun ve bir teknik direktörün yıllık kazancı nereden baksanız 20 milyon TL… Bu paralar nereden geliyor, ve nereye gidiyor. Hep merak ettim.. Bu kadar sürkülasyonun olduğu yerde mutlaka abidik gubudik işlerde olacaktır.. Oluyorda…
Ama, artık bu saatten sonra öyle herkes babasının çiftliği gibi bu işi yapamayacak.. Harcanın her paranın, her kuruşun hesabını verecekler.. Üstelik, borç batağında olan kulüplerimiz artık şeffaf konuma geçecekler. Kulüpler belirli miktar üzerindeki ödeme ve tahsilatlarını bankalar üzerinden yaparak şeffaflaşacak. Anonim şirket gibi örgütlenen kulüpler, şubeler açabilecek. Denk bütçe uygulayacak. Takımlar geliri kadar borçlanabilecek. Kulüp Başkanları ve imzası bulunan her yönetici borçtan sorumlu olacak. Kulüp başkanı ve yöneticiler bulundukları dönem borçlarından sorumlu tutulacak. Bunun için ağır yaptırımlar ve hapis cezası gündemde.
Ehhh.. artık öyle har vurup harman savurma dönemi bitti. “ben para verdim, alacağım bu kadar” deme dönemide yok. Onun için ayaklar yorgana göre uzatılacak. Kulüpler kendi yağıyla kavrulacak. Her isteyen gelip şeref tribününde oturup reklamını yapamayacak. Paran varsa harcayacaksın, yoksa gelir neyse onu bileceksin.. Buda şunu gösteriyor; öyle 15-16 yabancı transferi yapılmayacak. Her kulüp özüne dönecek. Genç yetenekler bulacaklar. Kendi evlatlarımızı yetiştirecekler. Yerliye önem verecekler.. Vermek zorundalar.. Çünkü, öyle resmi ve gayri resmi sözleşme olmayacak.. Yıllardır beklediğimiz bir yasa. Hayırlı olsun. Dilerim Türk futbolunun kurtuluşu olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi