İbrahim Tatlıses’ten Yıllar Sonra Sarsıcı İtiraf: “Mermi Bana Değil, Ona Gelecekti!”

İbrahim Tatlıses’ten Yıllar Sonra Sarsıcı İtiraf: “Mermi Bana Değil, Ona Gelecekti!”
Şanlıurfalı usta sanatçı İbrahim Tatlıses, 2011 yılında uğradığı silahlı saldırıya dair çarpıcı bir detayı ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

Katıldığı televizyon programında o gün yaşananları anlatan Tatlıses, yakın dostu Aydemir Akbaş’ın hayatını bir tesadüf sayesinde kurtardığını söyledi. Ünlü sanatçı, “O gün gelseydi, mermi bana değil ona isabet edecekti” sözleriyle o korku dolu anları yeniden hatırlattı.

“45 Yıllık Dostum… Gelseydi O Oturacaktı”

İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar’ın sunduğu programa konuk olduğu sırada 2011 yılındaki suikast girişimine dair detayları paylaşırken, şu ifadeleri kullandı:

“Aydemir Akbaş, 45 senelik dostum. O gün Galatasaray maçını izliyordu. Normalde her İbo Show’da mutlaka yanımda olurdu. Bu kez ‘Bir çorba içeyim’ demiş. Sonra da kalkmak üzereyken ‘Bu akşam da gitmeyeyim’ demiş. Eğer gelseydi, arabada öne oturacaktı. Direksiyona ben geçecektim. Mermi bana değil, ona gelecekti. Bu sözleri söylerken bile tüylerim diken diken oluyor.”

ekran-resmi-2025-04-21-21-45-54.png

2011’deki Saldırıda Ölümden Döndü

14 Mart 2011 tarihinde “İbo Show” çekimlerinin ardından asistanı Buket Çakıcı ile birlikte araçla seyir halindeyken saldırıya uğrayan Tatlıses, başının sağ tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Saldırı beş kişinin planladığı organize bir eylem olarak kayıtlara geçmişti. Tatlıses uzun süren tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşmuş, ancak olay uzun süre gündemden düşmemişti. Saldırıda yanında bulunan asistanı Buket Çakıcı da yaralanmıştı.

“Allah Korudu…”

Tatlıses, saldırıdan yıllar sonra ilk kez bu kadar net ve çarpıcı bir ayrıntıyı dile getirirken, “O gün gerçekten Allah korudu. Aydemir gelmiş olsaydı, bugün belki de aramızda olmayacaktı” sözleriyle olayın etkisini ve derin izlerini bir kez daha gözler önüne serdi.


Bu samimi açıklama, hem Tatlıses’in hayranlarını duygulandırdı hem de suikast girişiminin ardındaki karanlık noktaların yeniden hatırlanmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.