Simpsonlar Kehaneti Sahte Çıktı: İran Cumhurbaşkanı'nın Helikopter Kazası Gerçek Değil, Yapay Zeka Ürünü!

Simpsonlar Kehaneti Sahte Çıktı: İran Cumhurbaşkanı'nın Helikopter Kazası Gerçek Değil, Yapay Zeka Ürünü!
Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler bir çizgi film olan The Simpsons'ın, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında kaybını önceden işaret ettiği söylentisi, internet aleminde geniş yankı buldu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu 8 kişi ile birlikte yaşamını yitirmesi, tüm dünyada şaşkınlık yarattı. Sosyal medya platformlarında dolaşıma giren bir görsel ise kullanıcıları şaşırttı.

ekran-resmi-2024-05-23-15-22-43.png


Söz konusu iddia, "The Simpsons" adlı dizinin, İran'da meydana gelen bu trajik olayı geçmiş bölümlerinde öngördüğü ve helikopter kazasının aylar öncesinde bilindiğini iddia eden bir görselle bağdaştırılıyordu.

ekran-resmi-2024-05-23-15-22-52.png


Yapılan araştırmalar sonucunda, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Anadolu Ajansı'nın AA Teyit Hattı tarafından açıklanan haberde, dizide bahsi geçen bir helikopter kazası bölümünün bulunmadığı ve bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

ekran-resmi-2024-05-23-15-22-58.png


Daha detaylı inceleme gerçekleştirildiğinde, bir kullanıcının paylaştığı görselin, yapay zeka tarafından oluşturulmuş olduğu keşfedildi. İkinci fotoğraf ise, ilk gönderiye yorum olarak eklenmişti.

ekran-resmi-2024-05-23-15-23-12.png


Bu görsellerin sahibi olan kullanıcı, fotoğrafın yapay zeka ile oluşturulduğunu itiraf ederek, "Ben çizdirdim" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.