Gaziantep'teki mağaralar yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor

Gaziantep'teki mağaralar yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor
Gaziantep savunması sırasında yiyecek ve cephane saklanan Kaleoğlu Mağarası, günümüzde kafeterya olarak kullanılıyor.

Sıcaklığın yaz aylarında 40 ila 45 dereceyi bulduğu, kış mevsiminde ise 0 dereceye kadar düştüğü kentte, mağara içerisindeki sıcaklık 15 derece olarak ölçülüyor.

Mağara kafenin işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, AA muhabirine, mağaranın yıllar önce taş ocağı olarak kullanıldığını söyledi.

Mağarayı zamanla enkaz olarak bulduklarını ifade eden Kaleoğlu, şöyle konuştu:

"İznimizi alıp buradaki enkazı temizledik. Buradan 650 traktör moloz çıkardık. Kuyularımız doluydu onları temizledik. Şu an sularımız akıyor. Burada doğal bir ortam var. Ziyaretçilerimiz buraya gelip zaman geçiriyor. Dışarısı 45 derece olduğunda buranın sıcaklığı 15 derece oluyor, dışarısı 0 derece olduğunda burası yine 15 derece. İnsanlar burada vakit geçirmekten çok mutlu. Yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz de bulunuyor."

Ziyaretçilerden Yeşim Güner, Giresun'dan turla Gaziantep'e geldiklerini belirterek, "Tarihi bir mağara. Tavsiye üzerine geldik. Mağaranın havasının da güzel olduğunu duyduk. Burada hoş vakit geçiriyoruz. Tekrar Giresun'a gittiğimizde çevremdeki insanlara burayı tavsiye edeceğim." dedi.

İstanbul'dan gezmek için Gaziantep'e geldiklerini belirten Rahman Yıldız, "Çocuklarımla birlikte mağara kafeye gelmek istedik. Mağaraya ilk defa geliyoruz. Gaziantep, zaten gastronomi ve kültür şehri. Buraya gelip kahvemizi de içtik. Ortam çok güzel. Burada çok memnun kaldık. İnşallah ailece bir kez daha gelmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.