Gaziantep'e Çamur Yağıyor! Gaziantep Valiliği'de Uyarmıştı! Meteorolojiden yağmur ve toz taşınımı uyarısı ! Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş Valilikleri çöl tozu için uyarı yapmıştı...

Gaziantep'e Çamur Yağıyor! Gaziantep Valiliği'de Uyarmıştı! Meteorolojiden yağmur ve toz taşınımı uyarısı ! Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş Valilikleri çöl tozu için uyarı yapmıştı...
Son dakika haberi: Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş Valilikleri çöl tozu için uyarı yapmıştı... Meteorolojiden 19 Nisan Salı günü beklenen hava durumuna ilişkin rapor geldi. Birkaç gündür ülkede etkili olan toz taşınımının devam edeceği ifade edilirken iç ve güney kesimler için ayrıca uyarı geldi.

Son dakika: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümü için yağış uyarı yapılırken, toz taşınımı tehlikesinin de devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok ili toz taşınımı ve fırtına konusunda uyardı.  Salı akşamına kadar etkisini göstermesi beklenen toz taşınımı nedeniyle astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıkları olanlar ve kronik hastalığı bulunanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması tavsiye ediliyor. Öte yandan meteoroloji, vatandaşları; meydana gelebilecek gaz zehirlenmelerine karşı da uyarıyor.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada bu akşamdan başlayarak Doğu Akdeniz'in doğusunda (Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş) ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı olması bekleniyor. Toz taşınımının Mısır ve Suriye'den geleceği ve Salı günü akşamına kadar devam edeceği ifade ediliyor.

Toz taşınımı nedneiyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların olması bekleniyor.

MGM'den yapılan açıklamaya göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan yerlerin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu kıyılarında, Çankırı ve Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde; Isparta, Burdur ve Denizli ile Antalya'nın iç, Afyonkarahisar'ın güney çevrelerinde; Doğu Anadolu'nun batısı ile Sivas, Gümüşhane ve Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve güney kesimlerde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.