Scooterler Gaziantep’te yasaklanacak mı?

Scooterler Gaziantep’te yasaklanacak mı?

Gaziantep’te geçtiğimiz hafta içerisinde 17 yaşındaki Ezgi ile Şimal’ın scooter üzerinde karşıdan karşıya geçmek üzereyken bir kişinin kırmızı ışıkta geçmesi Ezgi’nin ölümüne neden olurken Şimal ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Bundan sonra Gaziantep’in gündeminde scooterlerin yasaklanıp, yasaklanmaması konuşulmaya başlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, UKOME’nin gündemine alınması için tavsiye kararında bulunduğu iddia edildi.

ADANA’DA SCOTERLER YASAKLANDI
Scooterleri ilk yasaklayan şehirlerin başında Adana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre Adana’nın bulvarları ve önemli caddelerinin yanı sıra 50 kilometre hız bulunan hiçbir yerde scooter kullanımı yapılmayacağı açıklandı. Bu durumda Adana’da scooterler yasaklanmış oldu.

SCOOTERLERİN KULLANMA ŞARTLARI NEDİR?
Gaziantep’te ve bir çok ilde bulunan scooterlerın kullanma yaşının 15 olduğu ve elektrikli bisikletlerde ise kullanma yaşının 11 olduğu belirtilirken genellikle scooterlerı kullanma yaşının daha aşağı olduğu ifade edildi.

GAZİANTEP’TE YASAKLANMASI BEKLENİYOR
Arka arkaya gelen ölümlü scooter kazalarından sonra Gaziantep’te de Adana gibi scooterlerin yasaklanacağı iddia edilirken Gaziantep Valiliği ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü scooterleri yasaklayıp yasaklamama konusunda çalışmalarına devam ettikleri öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.