Gaziantep'te trafik sorunu çözüldü! Gaziantep'te trafiği 'YAKIT ZAMLARI' sonrası yüzde 55 oranında azaldı...

Gaziantep'te trafik sorunu çözüldü! Gaziantep'te trafiği 'YAKIT ZAMLARI'  sonrası yüzde 55 oranında azaldı...
Gaziantep’te ulaşımın yükünü sırtlayan Hafif Raylı Sistemde (Tramvay) arızlar da kazalar da bitmiyor. Hemen her hafta bir aracın arızalandığı Hafif Raylı Sistemde, yaya geçişleri sırasında yaşanan kazalar da tepkilere neden oluyor. Toplu taşımada yoğunlukların giderek arttığı kentte Hafif Raylı Sistem ve otobüslerin yetersiz kaldığı, Gaziray ve Metro Projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği vatandaşlar tarafından dile getirildi.

Gaziantep’te ulaşımda yaşanan yoğunluk sorunları bitmek bilmiyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından kent genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların sayısı da bir hayli arttı. Toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunlukların artmasıyla birlikte ulaşımda kullanılan Hafif Raylı Sistem, özel halk ve belediye otobüslerinin yetersizliği de bir kez daha gözler önüne serdi.

TALEP ÇOK, ARAÇ SAYISI YETERSİZ…

253 belediye otobüsü, 715 özel halk otobüsü ve 46 tramvayın bulunduğu kentte, sabah işe gidiş ve akşam iş çıkış saatlerinde oluşan yoğunluklar, adeta kabus oluyor. Toplam 1014 toplu taşıma aracının bulunduğu kentte, araç sayısı talebe yetişemiyor.

ARIZALAR BİTMİYOR

Kentte vatandaşların en fazla tercih ettiği ulaşım aracı olan Tramvaylarda da yoğunluk sorunu yaşanıyor. Her gün binlerce vatandaşın kullandığı tramvaylar da sefer sayılarının artırılması vatandaşın gündemin de iken, tramvaylarda yaşanan arızalar ve kazalar, pes dedirtiyor. Hemen her hafta en az 1 aracın arızalandığı Hafif Raylı Sistemde, art arda gelen olumsuz olaylar da vatandaşların gündeminde.

TRAMVAY YOLDAN ÇIKTI

Geçtiğimiz gün Hafif Raylı Sistemde meydana gelen kaza, hemen ardından ise akşam saatlerinde meydana gelen arıza, toplu taşım araçlarında yaşanan sıkıntıları gündeme taşıdı. Hafif Raylı Sistem Binevler durağı civarında meydana gelen kazada, Tramvayın çarptığı adam yaralandı. Yaralı adam ambulans ile hastaneye kaldırılırken, sağlık durumu henüz öğrenilemedi. Bu kazanın ardından İbn-i Sina – Gar arasında sefer yapan bir tramvay ise yoldan çıktı. Yolcuların kısa süreli panik yaşadığı olay sonrası trafikte aksama meydana geldi. Tramvayın kaldırılmasının ardından trafik akışı ise normale döndü.

Tüm bu yaşananlar ulaşımda önemli bir rol üstlenen Hafif Raylı Sistemin artık ihtiyaçları karşılayamadığı, yıllardır kullanılan araçların ise bir süre sonra kullanılamaz duruma geleceğinin göstergesi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.