Suriyelilerin kimlik korkusu

Gaziantep Olay Tv ile Rozana Radyosu’nun ortaklaşa yaptığı canlı yayına konuk olan Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, Rozana Radyosu Program Sorumlusu Nülifer Alberak, Rozana Radyosu Tercümanı Mustafa Abdullah ve Olay TV Programcısı Raci Dölek konuk oldular.


Gaziantep Olay Tv ile Rozana Radyosu’nun ortaklaşa yaptığı canlı yayına konuk olan Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, Rozana Radyosu Program Sorumlusu Nülifer Alberak, Rozana Radyosu Tercümanı Mustafa Abdullah ve Olay TV Programcısı Raci Dölek konuk oldular. Programda Suriyelilerin sorunları masaya yatırılırken Göç İdaresi Uyum ve İletişim Başkanı Dr. Gökçe Ok, ne Türkiye’de nede Gaziantep’te hiçbir Suriyelinin kimliğinin iptal edilmediğini ve bunların pasife alındığını söyleyerek, “Birileri Suriyeliler üzerinden korku ve dedikodu sistemi yaratarak kimliklerinin iptal edildiği şeklinde konuşmalar yaptıklarını öğrendim. Ancak, bizim göç idaresi olarak kesinlikle hiçbir Suriyelinin kimliğini iptal etmedik. Pasife aldık. Benim buradan tüm Suriyelilere tek cümle söylüyorum. Göç idaresinde Türkiye genelinde 1.600 uzman onların sorunlarını çözmek için görevi başındı. Birde buna ek olarak bizim yabancılar iletişim çağrı merkezimiz var. Bu çağrı merkezimizin numarası 157’dir. Nasıl Türkiye’de Cimer varsa Suriyelilerin de 157 ihbar hattı vardır” dedi.


GAZİANTEP’TE KAYITLI KAÇ SURİYELİ VAR?

Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, Türkiye genelinde 3 milyon 750 bin Suriyeli bulunduğunu, bunların 460 bin dolayındakinin Gaziantep’te olduğunu vurguladı. Genel Müdür Gökçe Ok, göç idaresi olarak Gaziantep’te en iyi şekilde Suriyelilere hizmet ettiklerini ve herhangi bir sorunları olduğun da 157’yi aramaları halinde çözdüklerini belirtti.

YOL İZİN BELGESİNDE DİKKATLİYİZ

Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, Rozana Radyosu programcısı Nilüfer Alberak’ın, “Gaziantep’te yol izin belgesi almakta zorlanıyoruz” diye sorması üzerine Genel Müdür Gökçe Ok ise, Suriyelilerin iller arası izin belgesi almaları gerektiğini ve buna neden olarak her ilin kapasitesine göre izin belgesi verdiklerini açıkladı. Ok, her Suriyeli’nin İstanbul’a gitmek istediğini ve bu ilinde kapasitesinin dolu olmasından dolayı yol izin belgesi vermediklerini bildirdi. Gökçe Ok, ancak yeterli sebebli olan her Suriyeli’ye yol izin belgesi verdiklerini belirterek, “Suriyeli’lerin izin belgesi almaları için illaki bir sebeb gerekiyor. Bu sebeblerin başında ticaret, hastalık, yakınları vefat edenler gibi buna benzer nedenlerden dolayı izin veriyoruz. Türkiye yol geçen hanı değildir” dedi.

EĞİTİMDE GAZİANTEP İYİ

Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok, Gaziantep’te Suriyelilerin eğitimi konusunda iyi olduğunu, başta Gaziantep Valisi Davut Gül ve Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin yanı sıra ilçe milli eğitim müdürlerinin ortak çalışmaları sonrasında Suriyeli çocuklara eğitim verildiğini ve bir çok Suriyeli çocuğunda başarılı olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.