Ak Parti döneminde 20 bin köy okulu kapatıldı!

Ak Parti döneminde 20 bin köy okulu kapatıldı!
"İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz’in, TBMM’de yaptığı konuşmada, köy okullarının yeniden açılması yönünde çağrıda bulunması, atama bekleyen öğretmenler için de umut ışığı oldu."

Ak Parti Döneminde 20 Bin Köy Okulu Kapatıldı!..

Prof. Dr. Filiz, taşımalı sisteme geçilmesiyle 20 bin köy okulunun kapatıldığını belirttiği konuşmasına şu şekilde devam etti: “. Ak Parti iktidarı döneminde 20 bin köy okulu kapatılmıştır. Okulsuz ve öğretmensiz kalan köylerdeki ailelerin, çocuklarının bu zorluğu yaşamaması için çareyi büyükşehirlere göç etmekte bulmasıyla hem köyler boşaldı, hem de kentlerde kontrol edilemeyen nüfus yoğunluğu oluştu. Köyde insan kalmayınca, tarım ve hayvancılık da büyük darbe gördü.” dedi.

Atanamamış Yüzbinlerce Öğretmen Köy Okullarında Seve Seve Çalışacaktır!..

Prof. Dr. Filiz, taşımalı eğitimin yol açtığı olumsuzlukların çözümüne ilişkin önerilerini sunarken Atanamayan Öğretmenleri de unutmadı. Filiz: “Okulların kapatılarak köylerin öğretmensiz kalması yanlış olmuştur. Çünkü, güncel sosyal olayları takip edebilen, kırsala dair her konuda köylülerimize yol gösteren öğretmenlerden yani rol modelden mahrum kalınmıştır. Onun için diyoruz ki: Bir an önce köy okulları açılmalı ve var olan köy okulları elden geçirilerek eğitim öğretim faaliyetleri başlatılmalıdır. Atanamamış yüz binlerce öğretmen var, atama yapıldığı takdirde köy okullarında seve seve çalışacaklardır. Bu durum, köyden kente göçün tersine çevrilmesinde de önemli bir etken olacaktır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.