Bölgenizde Görünür Olun Müşteriye Daha Kolay Ulaşın

Bölgenizde Görünür Olun Müşteriye Daha Kolay Ulaşın

Yerel SEO çalışmaları bir firmaya ya da işletmeye özellikle belirli bir bölgeye odaklanmasını sağlar. Bu sayede satışlarından daha fazla verim alması hedeflenir.

Dijital sistemlerin gelişmesi ile beraber internet piyasaya sürülmüştür. Bu teknoloji günümüzde milyarlarca insan tarafından kullanıldığı için firmalara, işletmelere kendilerini daha iyi bir şekilde tanıtmalarını sağlar.

Ancak günümüzde bu platformlar milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Eğer rakipleriniz önüne geçmek istiyorsanız, SEO çalışmaları bu noktada devreye girerek size çözüm sunar. Böylece daha görünür olabilir, satışlarınızdan daha fazla kar elde edebilirsiniz.

Eğer profesyonel çözümler almak istiyorsanız, SEO uzmanı Gökhan Vatancı ile gerek e-ticaret sitelerinizi gerekse kurumsal sayfalarınızı, hedeflediğiniz bölgede internette daha görünür yapabilirsiniz.

Yerel SEO Neden Önemli?

Yerel SEO sadece belirli bir bölgede hizmet sunan şirketlere ya da belirli bir coğrafyada görünür olmak isteyen internet sitelerine özel çözümler sunar.

Eğer sadece kısıtlı bir coğrafyaya hizmet sunuyorsanız, bunun dışında tüm internete hitap etmek, onlar tarafından görülmek ve tıklama almak sizin için yararsız olacaktır. Örneğin yaşadığınız yer kapsamında çalışıyorsanız, farklı bir ilden gelen müşteri talepleri sizin için anlam ifade etmeyecektir.

Lokal SEO’nun kapsamına giren çalışmalar tam da burada devreye girer. Yapılan ayarlamalar sayesinde yaşadığınız yerde bulunan internet kullanıcılarının telefonlarında, bilgisayarlarında daha fazla görünür olmanız sağlanır.

Yerel SEO Nasıl Yapılır?

Lokal SEO işlemleri ayrıntılı ve dikkatli bir şekilde yapılması gereken işlemlerdir. Bunun için öncelikle bir bölge hedeflemesi ile başlanır. Ardından da hedef kitle analizi, anahtar kelime seçimi, iş planı seçimleri ile devam edilir. Bunun yanı sıra aşağıda bulunan maddeler de doğru bir yerel bir SEO çalışması için önemlidir;

Konuma dayalı başlık etiketleri: Başlık etiketlerinde konum bilgisi verilmesi, Google tarafından kullanılan botların size daha iyi listelemesini sağlar. Böylece girilen konumlarda görünürlük yükselir.

URL düzenlemeleri: URL adresleriniz dikkatli bir şekilde düzenlenir ve lokal konumlandırmalara, ifadelere yer verilirse daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

Anahtar kelimeler: Anahtar kelimeler seçilirken yerel odaklı düşünülürse, Google içerisinde istediğiniz sonuçları almanız kolaylaşır.

İçerik: Eğer belirli bir bölgeye hizmet veriyorsanız, sadece onlara ulaşmak istiyorsanız sitenizde bulunan içerikleri buna uygun hazırlamanız; metinlerde konum bilgilerine mutlaka yer vermeniz gerekir.

Görsel optimizasyon: Sitenizde hizmet verdiğiniz lokasyona dair görseller kullanmak, konum bilgisi içerek metin alt açıklamaları eklemek Google botlarının sizi daha iyi sınıflandırmasını sağlar.

Bunun yanı sıra backlink, Google İşletme kayıtları, dahili bağlantı optimizasyonları, mobil optimizasyonlar da dikkatli bir şekilde yapılırsa, istediğiniz konumda daha fazla öne çıkmanız mümkündür.

Eğer aldığınız sonuçları daha da geliştirmek, ileriye taşımak istiyorsanız SEO uzmanı Gökhan Vatancı ile kendi internet sitesi olan https://www.gokhanvatanci.com adresinden iletişime geçebilir, bilgi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.