Gaziantep Basketbol'da başarının mimarları

Gaziantep Basketbol'da başarının mimarları
Gaziantep Basketbol, lig tarihinde en çok galibiyet aldığı sezon rekorunu kırarken az bütçeyle çok iş yapmanın gururu yaşanıyor. Kırmızı-siyahlı takımın Genel Menejeri Boray Dai ile Baş antrenör Tutku Açık, elde edilen bu başarının mimarları olurken her iki isim Aliağa Petkim maçından önce Spor Müdürümüz Mustafa Teke ve Spor Yazarımız Kenan Yücel ile bir araya gelerek sohbet edip, başarının sırrını açıkladılar.

27 MAÇTA 18 GALİBİYET
Gaziantep Basketbol, ING Basketbol Süper Ligi'nin 27. haftasında konuk ettiği Aliağa Petkim'i 89-85 mağlup ederek tarih yazdı. Bu sonuçla Play-off yolunda çok önemli bir avantaj elde eden ve ligde 18. galibiyetini alarak puanını 45'e yükselten Gaziantep Basketbol, lig tarihinde en çok galibiyet aldığı sezon rekorunu kırdı. Şu ana kadar oynadığı 27 maçın 18’ini kazanan Gaziantep Basketbol, Süper Lig tarihinde bir ilke imza atarak taraftarının gönlünde taht kurdu.

PLAY-OFF GARANTİ GİBİ
ING Basketbol Süper Ligi'nin bitimine sayılı haftalar kala Gaziantep Basketbol takımı Play-Off yolunda önemli bir adım daha attı. Kırmızı-Siyahlı takım, ligde üçüncü sırada yer alırken başarılı sonuçlar elde ederek adeta yeni bir tarih yazdı. Gaziantep Basketbol takımının bu sezon az bütçeyle çok iş yapmasında Kulüp Başkanı Cengiz Şimşek önderliğinde Genel Menejer Boray Dai ile Baş antrenör Tukku Açık’ın başrol oynadıkları görülüyor.

HİKAYEMİZ ANLAMLI HALE GELDİ
Gaziantep Basketbol Genel Menejeri Boray Dai, bu sezon aldıkları başarılı sonuçlara bir yenisini eklediklerini belirterek, “Basktebol Süper Ligi’ndeki başarılı sonuçlarımıza bir yenisini ekledik. Lig tarihimizdeki en yüksek galibiyet sayımıza ulaştık. Güzel geçen sezon hikayemizi daha da anlamlı hale getirdik. Taraftarlarımızdan teknik ekibimize, emeği geçen herkesin eline sağlık” dedi.

SADECE A TAKIM DEĞİL, ALT YAPIYA BÜYÜK ÖNEM
Gaziantep Basketbol, Süper Lig’de gösterdiği başarılı sonuçların yanında en büyük hamleyi alt yapıda yaptı. Şu sıralarda alt yapıda her kategoride takımı bulunan ve üstelik başarılı bir yıl geçiren bu takımlarda genç yetenekler yetişmeye devam ediyor. Boray Dai, Alt yapıda tüm kategorilerde yer aldıklarını belirterek, “Uzun değil, bir kaç yıl içerisinde A takımımızın kadrosunda çok sayıda Gaziantepli basketbolcu olacak. O eski özlediğimiz günlere yeniden döneceğiz. Biz sadece A takımla değil, alt yapıdaki takımlarımızlada bu sezon tarih yazdık. Şu ana kadar her kategoride çok başarılıyız” dedi.

GAZİANTEP’İN DEĞİL, BÖLGENİN TAKIMIYIZ
Gaziantep Basketbol Genel Menejeri Boray Dai, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek takımı olduklarını ve Süper Lig’de mücadele ettiklerini belirterek, “Aslında biz sadece Gaziantep’i değil, bölgeyi temsil ediyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek takımı olarak İNG Basketbol Süper Ligi’ndeyiz. Yıllardır bu ligde var olmaya çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

TUTKU AÇIK’IN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜ
Gaziantep Basketbol Baş antrenörü Tutku Açık, Bursaspor’dan sonra adeta yeniden doğdu. Gaziantep Basketbol’a geldikten sonra çok iyi bir takım oluşturan ve bunu sonuçlara yansıtan başarılı teknik adam, “Bu işin asıl mimarı Boray Dai. Kendisiyle omuz omuza vererek en iyisini yapmaya çalıştık. Gaziantep’i daha yukarılara çıkarmak için gece gündüz demeden çok çalıştık. Şu anda bunun meyvesini toplamanın keyfini yaşıyoruz. Bu takım daha iyi yerlere gelecek” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.