Gastronomi Şehri Olduk! Gaziantepli 'Patlıcan Kebabını' Bıraktı! Patlıcan 'SÖRME' Bile Yapamıyor! Patlıcan kebabı boğazımızı tıkıyor!

Gastronomi Şehri Olduk! Gaziantepli 'Patlıcan Kebabını' Bıraktı! Patlıcan 'SÖRME' Bile Yapamıyor! Patlıcan kebabı boğazımızı tıkıyor!
Gastronomi kenti Gaziantep’te en çok yenilen patlıcan kebabını bırak 'SÖRME' yiyemiyoruz. Gaziantep'in yaz aylarında vaz geçilmezi olan Bir tepsi patlıcan kebabının maliyeti neredeyse 400 TL’lere çıktı.

Ramazan ayının gelmesiyle iftar sofraları şenlenirken, gastronomi kenti Gaziantep’in vazgeçilmez yemeklerinden patlıcan kebabı ve lahmacun yapmak artık lüks oldu. Bir tepsi patlıcan kebabının maliyeti dudak uçuklatan türden. Gaziantepli vatandaşlar için yaz aylarının vazgeçilmezi olan patlıcan kebabını yapmak gerçekten çok zorlaştı. Bir tepsi patlıcan kebabının maliyeti 400 TL’ye yaklaştı. Gıda ürünleri başta olmak üzere, sebze, meyve ve ete gelen üst üste zamlardan sonra gastronomi kenti Gaziantep’te patlıcan kebabı yapmakta hayal oldu. Bununla birlikte tepsi kebaplarını pişiren fırıncılar ise bu kadar yüksek maliyetli bir yemeğe cevap olarak, “Patlıcan kebabı sigortalıyla pişiriyoruz” diyerek espiri yapmaya başladılar. Sosyal medyada bir tepsi patlıcan kebabının hem tarifi hemde maliyeti yazılınca dikkatlerden kaçmamış oldu.

İŞTE BİR TEPSİ PATLICAN KEBABININ MALİYETİ?
Gazianteplilerin büyük bir keyifle yaptıkları ve yedikleri patlıcan kebabını sofraya getirmek artık lüks oldu. Ete gelen zamlardan sonra sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı patlıcan kebabına olan ilgiyide azalttı. Bir tepsi patlıcan kebabının maliyeti şu şekilde;
1 kg kıyma et 140 TL
2 kg patlıcan 90 TL
1 Kg domates 25 TL
500 gram biber 22 TL
15 adet pide ekmek 33.750 TL
1 Kova yoğurt 50 TL
Fırında pişirme ücreti 5 TL

FIRINCILAR SİGORTA İSTİYOR
Gastronomi kentinin vazgeçilmez yemeklerinden patlıcan kebabı ve lahmacun yemek lüks duruma gelirken tepsi yemeklerini pişiren pide fırınlarından ise espiri gecikmedi. Fırıncılar, “Tepsi yemeği artık lüks oldu. Patlıcan kebabı getiren müşterilerimiz yemeklerini yanmaya karşı sigortalatmalı” diyerek yükselen sebze, meyve ve et fiyatlarına tepkilerini böyle dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.