Gaziantep'te Öğrenciler 'AÇIZ' Diye Feryat Etti! Gaziantep'te öğrencilerin yemek isyanı! Öğrenciler: Bolluk ve bereket ayında üstüne para vererek beslenemiyoruz

Gaziantep'te Öğrenciler 'AÇIZ' Diye Feryat Etti! Gaziantep'te öğrencilerin yemek isyanı! Öğrenciler: Bolluk ve bereket ayında üstüne para vererek beslenemiyoruz
60 binde fazla üniversite öğrencisinin yaşadığı Gaziantep’te binlerce öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan KYK yurtlarında kalıyor. Hayat pahalılığındaki artış ile birlikte bütçesini korumak isteyen öğrencilerin, yurtlarda çıkan yemeklere olan talebi artarken, Ramazan ayında yurtlarda öğrencilere sunulan iftar-sahur menüleri isyan ettirdi.

Gaziantep’te Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne (KYK) bağlı olarak faaliyet gösteren öğrenci yurtları, gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz hafta iftar menüsünde çıkan yemek nedeniyle 28 kız öğrencinin zehirlendiği KYK yurtlarında, öğrencilere sunulan iftar – sahur menüleri de isyan ettirdi.

BEDELİ 17 TL AMA!

Plastik tabloid içersinde öğrencilere verilen yemekte, çorba, bir parça ekmek, su, kuru dolma ve tatlı  yer aldı. ‘Ramazan Menüsü 17 TL’ notuyla yapılan paylaşım, öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarının ne denli kötü koşullarda karşılandığının göstergesi oldu.

SAHURDA 2 POĞAÇA, BİR MEYVE SUYU VE HELVA

Bir başka paylaşımda ise, çorba, patatesli yemek, tatlı, su ve bir parça ekmek yer aldı. Sahur menüsü olduğu tahmin edilen görselde ise 2 parça poğaça, meyve suyu ve kibrit kutusu büyüklüğünde helva yer aldı.

Bir öğrenci sosyal medya paylaşımında, “ KYK Yurtlarında Ramazan Ayı bu şekilde geçiyor. Öğrenciler normal zamanda doğru düzgün yemek yiyemezken bolluk ve bereket ayında üstüne para vererek beslenemiyorlar” ifadelerini kullandı.


Ramazan ayı dolayısıyla öğrencilere sunulan iftar- sahur menülerinin hali, öğrencilerin hangi şartlar altında yurtlarda yaşamaya çalıştıklarının adeta göstergesi oldu.

ÖĞRENCİLER EYLEM YAPMIŞTI!

Kasım 2021 tarihinde Gaziantep’te çıkan kötü yemekler sonrası Ümmü Gülsüm Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler eylem yapmış, eylemin ardından Gaziantep Valisi Davut Gül ve GBB Başkanı Fatma Şahin, öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinlemiş, sorunların çözüleceğini açıklamıştı.

Şimdi kaydedilen bu görüntüler sonrası kent yöneticilerinin nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.