Son Dakika: Dikkat! Bugün öğleden sonra Gaziantep dahil birçok ilde toz taşınımı tahmini!

Son Dakika: Dikkat! Bugün öğleden sonra Gaziantep dahil birçok ilde toz taşınımı tahmini!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu bölgelerindeki illerde toz taşınımı ve yer yer çamur şeklindeki yağışa karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kastamonu, Sinop, Afyonkarahisar, Çankırı, Ankara'nın kuzeyi, Kırşehir, Kırıkkale ve Konya'nın kuzeyinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da bulunan Gaziantep, Şanlıurfa ve diğer bazı illerde  toz taşınımı olasılığı nedeniyle gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi çamur olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı uyarı ve hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi gerekmektedir.

DOĞU BÖLGELERDE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Çarşamba Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda Suriye kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve yer yer çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.